Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Apartamentele de la malul marii s-au scumpit cu 25% in sapte luni

Apartamentele de la malul marii s-au scumpit cu 25% in sapte luni
Daca, in luna ianuarie, un apartament cu vedere la mare dintr-un bloc vechi se comercializa cu 50.000 de euro, acum pentru acelasi apartament se cere un pret de aproximativ 62.000 de euro. "Fata de inceputul anului, preturile la apartamentele vechi sint acum cu 20-25% mai mari", ne-a spus Ioan Ududec, directorul agentiei imobiliare Elion.

Motivele care au dus la scumpirea apartamentelor sint multiple. Un motiv ar fi puterea de cumparare mai mare aromanilor, crescuta datorita acordarii mai usor a creditelor imobiliare si ipotecare. "Un alt motiv care a dus la cresterea preturilor este acela al scumpirii apartamentelor noi, precum si a materialelor de constructie", sustine Ioan Ududec. Ultimul motiv, dar nu si cel din urma, pentru cresterea preturilor la apartamentele vechi este acela ca apartamentele noi se construiesc in afara orasului. "Apartamentele noi nu indeplinesc o cerinta foarte importanta, si anume sint construite in afara orasului. Clientii cauta apartamente cit mai in inima orasului din mai multe motive, printre care unul foarte important este acela al copiilor care merg la scoala", a amintit directorul agentiei imobiliare Elion.

In Constanta, o garsoniera, costa in functie de zona in care este situata, intre 35.000 si 45.000 de euro. Cei care doresc apartamente cu doua camere trebuie sa aiba pregatiti intre 50.000 si 65.000 de euro, in functie de zona, precum si de dotarile locuintei. Apartamentele cu trei camere ajung, potrivit lui Ioan Ududec, pina la 80.000 de euro, daca locuinta se afla intr-o zona buna si dotarile apartamentului sint printre cele mai bune. Pretul de la care pornesc apartamentele de trei camere este de 62.000 de euro. Apartamentele cu patru camere, chiar daca nu sint prea cautate, sint cele mai scumpe. Un apartament cu patru camere variaza ca pret intre 75.000 si 110.000 de euro. "Cele mai cautate locuinte la bloc sint garsonierele si apartamentele cu doua camere. Acestea au suprafete mai mici si costuri de intretinere mai mici", a mai spus Ioan Ududec.

Potrivit lui Valentin Gaman, directorul agentiei imobiliare Coriax, un apartament cu doua camere in statiunea Mamaia poate sa ajunga si la 135.000 de euro, iar unul cu trei camere costa in jur de 180.000 de euro in zona Mamaia Nord. "Pina la sfirsitul anului estimam ca preturile apartamentelor vechi vor mai creste cu inca 10%", a mai spus Ioan Ududec. Oferta de apartamente in blocuri noi, pe linga faptul ca este reprezentata de locuinte in afara orasului, este mai scazuta decit cea a apartamentelor vechi. "Zonele unde se construiesc ansambluri de blocuri sint zona de nord a Constantei (Faleza Nord si Campus), zona Mamaia Nord-Tabere Navodari, precum si zona de vest (Tomis Plus-linga Carrefour)", a amintit Valentin Gaman.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=13355&art=34407&cHash=7ecdfc471b>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.



Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1031 ori