Carrefour a inregistrat un profit triplu in 2012

Joi, 07 Martie 2013, ora 10:18
1703 citiri
Carrefour a inregistrat un profit triplu in 2012

Profitul net al grupului francez de retail Carrefour a crescut de peste trei ori anul trecut, de la 371 milioane de euro la 1,23 miliarde de euro, incluzand castigurile inregistrate din vanzarea mai multor active.

Carrefour a vandut anul trecut active din mai multe tari, precum Columbia, Indonezia sau Malaezia, parte a unei strategii de concentrare pe pietele importante pentru grup.

Cea mai importanta tranzactie a fost vanzarea operatiunilor din Columbia pentru doua miliarde de euro.

Vanzarile excluzand TVA au urcat cu 0,9% anul trecut, de la 76 miliarde de euro la 76,8 miliarde de euro, se arata intr-un raport al Carrefour, al doilea mare retailer la nivel mondial, dupa Wal-Mart (SUA).

Profitul operational a scazut cu 2,6%, la 2,14 miliarde de euro, din cauza evolutiei slabe a pietelor din sudul Europei, precum Spania si Italia, dar s-a situat peste asteptarile analistilor consultati de Bloomberg, de 2,07 miliarde de euro.

Carrefour pregateste investitii in 2013

Retailerul francez intentioneaza sa creasca investitiile in acest an, pentru a sustine divizia de hipermarketuri, la 2,2-2,3 miliarde de euro, comparativ cu 1,55 miliarde de euro in anul anterior.

Datoria neta a grupului a scazut in intervalul analizat cu 2,6 miliarde de euro, la 4,3 miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#profit Carrefour, #crestere profit Carrefour , #Profit