Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vanzarile Carrefour au scazut usor in trimestrul doi din 2013

Vanzarile Carrefour au scazut usor in trimestrul doi din 2013


Carrefour a anuntat imbunatatirea vanzarilor la magazinele sale din Franta si China, in trimestrul doi din 2013, reasigurand si mai mult investitorii in legatura cu capacitatea sefului Georges Plassat de a redresa al doilea mare retailer mondial.

Vanzarile companiei franceze au scazut cu 0,6% in perioada aprilie-iunie 2013, la 20,46 miliarde de euro, la actualele rate de schimb, de la 21,7 miliarde de euro in perioada similara din 2012. Analistii se asteptau la vanzari de 20,47 miliarde de euro.

In primul semestru din 2013, Carrefour a avut vanzari de 41 miliarde de euro, fata de 43,7 miliarde de euro in perioada similara din 2012, transmit AP si Reuters.

Cresterea vanzarilor in Brazilia, cea mai mare piata a Carrefour dupa Franta, a incetinit in trimestrul doi din 2013, in timp ce Europa continua sa se confrunte cu conditii economice dificile.

Directorul financiar Pierre-Jean Sivignon le-a declarat reporterilor ca opinia analistilor privind obtinerea unui profit operational in 2013 de aproximativ 2,2 miliarde de euro (2,88 miliarde de dolari) este "rezonabila".

Directorul general al Carrefour, Georges Plassat, a anuntat recent ca prioritatile sale sunt reducerea gradului de indatorare si a cheltuielilor generale.

In ultimul an, Carrefour a obtinut aproape 3,6 miliarde de dolari din vanzarea unitatilor sale din Indonezia, Columbia, Grecia si Singapore in cadrul unei strategii vizand strangerea de numerar pentru a-si apara pozitiile din Europa de Vest, China si Brazilia.

Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial si numarul unu in Europa. Carrefour are peste 9.900 de magazine in 33 de tari. In Romania, Grupul Carrefour numara 119 magazine dintre care 24 hipermarket-uri "Carrefour", 68 supermarket-uri "Market" si 27 magazine de proximitate "Express".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1649 ori