Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Carrefour, primul chirias al mall-ului construit de Echo Investment in Brasov

Carrefour, primul chirias al mall-ului construit de Echo Investment in Brasov


Carrefour este primul chirias al mall-ului Korona din Brasov, dezvoltat de compania poloneza Echo Investment. Retailerul francez a inchiriat 8.500 de metri patrati in centrul comercial Korona Mall, a carui constructie va incepe in perioada imediat urmatoare.

Suprafata inchiriata de Carrefour reprezinta circa un sfert din prima faza a centrului comercial, programata sa aiba 35.000 de metri patrati. In a doua etapa vor fi construiti 10.000 de metri patrati de spatii comerciale. Complexul va avea 1.400 de locuri de parcare.

Tranzactia a fost intermediata de compania de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle Romania.

"Judecand dupa populatie, puterea de cumparare si centrele comerciale existente in oras, Brasov este unul dintre putinele orase din Romania care este inca subdezvoltat din punct de vedere al stocului de spatii comerciale moderne", a precizat Andrei Vacaru, seful departamentului de retail al Jones Lang LaSalle, care a asistat Echo Investment in tranzactie.

Compania imobiliara poloneza Echo Investment a anuntat in urma cu doua saptamani ca va incepe in curand lucrarile de constructie a mall-ului Korona din Brasov, pentru care a mai achizitionat recent inca doua terenuri de 9.000 metri patrati, finalizarea fiind stabilita pentru ultima parte din 2014. Compania mai detine in Brasov un teren de 4,5 hectare, cumpaarat in 2007.

Investitie de 150 milioane de euro pentru un mall in Brasov

Proiectul a fost anuntat in 2008, cand investitorul spunea ca vrea sa aloce 150 milioane de euro, constructia fiind insa amanata din cauza lipsei surselor de finantare.

Prima faza a complexului va fi finalizata anul viitor, urmand ca la finele anului 2014 centrul comercial sa fie complet functional.

Echo Investment este o companie controlata in proportie de 40% de omul de afaceri polonez Michal Solowow, care detine in Romania si compania Diana Forest, prin intermediul Barlinek.

In Brasov au fost anuntate mai multe proiecte de centre comerciale, inca de dinaintea crizei financiare, printre care se numara Corall (Cora), Riofisa Center (47.000 mp, Riofisa & Þiriac Holding), IUS (41.000 mp, Immoeast), Roua Retail Park (Immoeast) sau extinderea galeriei Carrefour de catre NEPI (livrare 2014).

De asemenea, pentru anul viitor este programata livrarea Coresi Shopping Center, dezvoltat de Immochan pe terenul fostei platforme Tractorul.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2940 ori