Carrefour ar putea pleca din Romania

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 20:32
3816 citiri
Carrefour ar putea pleca din Romania

Grupul francez Carrefour ar putea pleca din Romania si din alte opt tari in aceasta vara, potrivit unui raport ING publicat pe site-ul retaildetail.eu.

Italia, Turcia, Belgia, Polonia se afla in lista de tari din care Carrefour ar urma sa plece. Romania si Grecia sunt, de asemenea, mentionate in raportul ING.

Chiar si cele ma bune piete ale gigantului retailer, China si Brazilia, sunt luate in vizor.

Un posibil anunt de retragere a Carrefour de pe aceste piete ar da frau liber concurentei. Chiar saptamana trecuta, grupul olandez Ahold a anuntat ca isi doreste sa se extinda atat pe plan local cat si international. De asemenea, lantul belgian Delhaize ar putea fi interesat de noi proiecte de dezvoltare in Turcia.

Carrefour a deschis in Romania cel de-al 50-lea supermarket la sfarsitul lunii martie si mai numara 3 francize si 25 de hypermarketuri.

Grupul francez este cel mai mare distribuitor european si cel de-al doilea la nivel mondial. Prezent in 32 de tari din lume cu peste 15.500 magazine, grupul Carrefour numara peste 475.000 de angajati.

In Romania, Carrefour face profit

Cu toate ca Romania se afla pe lista tarilor din care grupul ar dori sa se retraga, vanzarile Carrefour au crescut cu 4,8%, pana la 1,184 miliarde de euro, anul trecut. Avansul se datoreaza si extinderii retelei de magazine, care a contribuit cu o crestere de 6,1% a afaceri. Daca retailerul ar fi ramas cu acelasi numar de unitati ca in 2010 ar fi inregistrat o scadere de 0,7% a veniturilor.

In trimestrul al patrulea din 2011, Carrefour Romania a inregistrat vanzari de 340 milioane euro, in urcare cu 5,1% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, de asemenea datorita extinderii retelei de magazine. In conditii comparabile, vanzarile ar fi fost cu 2,5% mai mici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#carrefour Romania, #Carrefour paraseste Romania, #retragere Carrefour, #profit Carrefour, #magazine carrefour , #Cota de piata