Satu Mare - al 11 lea punct marcat de Carpatair

Miercuri, 26 Aprilie 2006, ora 14:51
1035 citiri

Vara 2006 debuteaza pentru compania aeriana Carpatair cu deschiderea unei noi destinatii in Romania.Din data de 27 mai, Satu Mare va completa reteaua zborurilor Carpatair. Incepand cu aceasta data, pasagerii vor putea calatori de trei ori pe saptamana din Satu Mare din si spre 15 destinatii externe din care 9 in Italia (Torino, Milano, Ancona, Venetia, Verona, Florenta, Bologna, Napoli, Roma), 3 in Germania (Stuttgart, Dusseldorf, Munchen), Lviv in Ucraina, Chisinau in Republica Moldova si Paris A- Charles de Gaulle in Franta . Zborurile se vor efectua cu escala la Timisoara.

Rata crescuta a populatiei satmarene plecata la munca in strainatate, fluxul puternic al oamenilor de afaceri germani, italieni, ucrainieni etc., dar si nevoia de a deschide o noua cale de acces incoming-ului european catre Poarta Maramuresului, au fost doar cateva din motivele care au determinat conducerea companiei Carpatair sa initieze discutiile cu autoritatile aeroportuare din Satu Mare privind deschiderea in data de 27 mai a zborurilor catre aceasta noua destinatie si integrarea acestora in complexul network creat in 7 ani de Carpatair.

Situat in partea de Nord-Vest a Romaniei, cu deschidere imediata catre granitele cu Ungaria la Vest si Ucraina, la Nord, judetul Satu Mare are o pozitie strategica in perspectiva consolidarii in aceasta zona a unei piete europene. Deschiderea zborurilor spre si din Satu Mare va permite o intarire a mediului economic, a investitiilor si a schimburilor comerciale dintre aceasta zona a Romaniei si Europa. Dincolo de facilitarea unei dezvoltari economice durabile, deschiderea Satului Mare in reteaua Carpatair va permite si dezvoltarea fluxului turistic de agrement atat catre Tara Oasului, cat si spre Maramures, doua zone apreciate de catre turistii straini pentru valorile etnografice si folclorice deosebite.

Faimoasele biserici din lemn cu turle inalte, splendidele porti ale caror sculpturi sunt inspirate din momente ale vietii locale, costumele, arta culinara si, nu in ultimul rand, calitatea aerului si bogatul patrimoniu natural, sunt cateva din motivele care, asociate cu noua oferta de transport catre aceasta zona, vor duce in mod categoric la cresterea semnificativa a traficului turistic.

Carpatair opereaza zilnic prin HUB-ul de la Timisoara zboruri din 11 puncte din Romania (Bucuresti, Bacau, Constanta, Cluj, Oradea, Targu Mures, Iasi, Sibiu, Suceava, Satu Mare (27 mai), Timisoara) catre o intreaga retea de destinatii din Italia (Venetia,Verona, Bologna, Milano-Bergamo, Torino, Roma, Florenta, Ancona, Napoli), din Germania (Munchen, Dusseldorf, Stuttgart, Frankfurt), Franta (Paris A- Charles de Gaulle), Republica Moldova ( Chisinau) si Ucraina (Lviv).

Bloombiz

www.directNews.ro - Topul stirilor zilei