Cine va fi primul trilionar al lumii?

Marti, 01 Martie 2011, ora 14:44
3700 citiri
Cine va fi primul trilionar al lumii?

Statutul de "milionar in dolari" nu mai este neaparat un motiv de mandrie. De altfel, numai in Statele Unite exista trei milioane de milionari. In zilele acestea, cand peste doua miliarde de oameni castiga sub 1000 de dolari pe an, cuvantul "miliardar" este cel atrage atentia.

John D. Rockefeller a fost primul miliardar oficial, atingand acest statut in 1916 multumita, in mare parte, companiei Standard Oil.

Averea lui Rockefeller, ajustata la valorile inflatiei de acum, ar fi atins astazi 400 de miliarde de dolari.

Cel mai bogat om din lume, la ora actuala, are o avere de 53 de miliarde de dolari. Intreabarea care se pune este cat mai avem de asteptat pentru a vedea primul "trilionar".

Cu un trilion de dolari poti cumpara Exxon Mobil, Apple, Google si Nike. "Firimiturile" le poti depune la banca si poti sta linistit toata viata numindu-te numai "miliardar", informeaza Investopedia.

Cine nu are nicio sansa

Primul trilionar nu va veni din randul celor mai bogati oameni de acum.

Carlos Slim si Warren Buffett au ambii o avere considerabila insa sunt trecuti de 70 de ani.

Chiar si daca Slim ar inregistra un profit exceptional de 25% pe an, tot ar avea nevoie de 14 ani pentru a-si duce averea la peste 1 trilion de dolari, si asta presupunandu-se ca pune totul la bataie.

Cat despre Bill Gates, chiar daca varsta este de partea lui, interesele i s-au schimbat.

Alaturi de sotia sa Melinda, Bill a pus bazele fundatiei care le poarta numele si care este mijlocul spre incercarea de a salva lumea.

Cine ar avea cele mai mari sanse



CEO-ul Facebook, tanarul Mark Zuckerberg are in acest moment o avere de 7 miliarde de dolari. Acesti bani ar putea fi buni pentru inceput.

Daca Zuckerberg si-ar creste averea cu 10% pe an, in fiecare an, ar ajunge la 1 trilion de dolari pana sa implineasca 60 de ani.

Dar pentru a alimenta o asemenea crestere, Facebook ar trebui sa creasca de 10 ori mai mare decat este acum Exxon Mobil.

Cu toate acestea, toata lumea are o sansa la atingerea acestei cifre.

Nimeni nu ar fi spus in anii '70 ca tanarul Bill Gates va deveni miliardar din software. Este posibil ca primul trilionar in dolari sa apara in urma unei idei care acum pare simpla si ridicola.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avere, #bill gates, #carlos slim, #john rockefeller, #mark zuckerberg, #super bogati, #trilionar, #warren buffett , #stiri Carlos Slim