Sase romani, membri ai unei retele internationale de falsificatori de carduri, au fost arestati in Spania

Luni, 30 Decembrie 2013, ora 10:17
1871 citiri
Sase romani, membri ai unei retele internationale de falsificatori de carduri, au fost arestati in Spania
Sursa foto: adevarul

Opt persoane suspectate de apartenenta la o retea internationala de falsificatori de carduri, responsabila de furturi in valoare de 60 de milioane de dolari, au fost arestate in Spania, a anuntat duminica Guardia Civil (jandarmeria), citata de Reuters.

Este vorba despre cele mai importante arestari realizate in afara Statelor Unite in cadrul unei anchete cu privire la furturi coordonate in diferite tari de catre celule care au reusit sa retraga mai multe milioane de dolari in cateva ore.

Dintre cei opt suspecti arestati la periferia Madridului, sase sunt romani si doi marocani, a precizat politia care a adaugat ca a confiscat 25.000 de euro bani gheata, circa 1.000 de carduri blank, laptopuri si bijuterii.

Seful acestei retele a fost arestat in Germania, a mai informat jandarmeria spaniola intr-un comunicat, fara sa precizeze data. Parchetul german a anuntat in luna mai arestarea a doi olandezi suspectati ca au deturnat 45 de milioane de dolari folosind carduri false ale unor banci din Orientul Mijlociu.

Politia spaniola a precizat ca a actionat cu ajutorul serviciilor americane de securitate.

"Cea mai mare parte a organizatiei cu sediul in Spania a fost destructurata in momentul in care membrii sai se adunau pentru a desfasura atacuri similare celor precedente in diverse tari europene, precum si in Japonia", se mai poate citi in documentul amintit.

Capul retelei, expert in informatica, pirata bazele de datele ale companiilor responsabile cu procesarea tranzactiilor cu carduri, modifica parametrii de securitate, cum ar fi codurile secrete si limitele de retragere, apoi transmitea informatiile celulelor sale din intreaga lume care ulterior faceau carduri false.

Existenta si amploarea faptelor sale criminale au fost dezvaluite in umra cu cateva luni, odata cu arestarea a sapte suspecti in Statele Unite.

#falsificatori de carduri, #retea internationala falsificatori, #falsificatori romani , #Stiri Carduri