Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Securitatea platilor online in 2015 - masuri pentru evitarea fraudelor

Securitatea platilor online in 2015 - masuri pentru evitarea fraudelor


Autoritatea bancara europeana (EBA) a publicat vineri o serie de linii directoare vizand sporirea securitatii platilor prin Internet incepand din luna august 2015, in ideea de a combate cresterea fraudelor online.

Printre liniile directoare, o masura cheie este identificarea stricta a autenticitatii clientului inaintea platii online.

De asemenea, trebuie imbunatatita informatia si asistenta clientilor precum si protectia datelor personale de catre furnizorii de servicii de plati prin Internet, transmit agentiile Reuters si AFP.

"EBA vrea sa sustina dezvoltarea comertului electronic in Uniunea Europeana, asigurand in acelasi timp protectia adecvata a consumatorilor", a declarat Geoffroy Goffinet responsabil in cadrul diviziei de protectie a consumatorilor de la Autoritatea bancara europeana.

EBA sustine ca aceste noi masuri sunt destinate sa contracareze cresterea fraudelor cu ocazia platilor prin Internet.

Conform ultimelor date disponibile la nivelul Uniunii Europene, numai fraudele vizand platile cu cardul prin Internet au provocat pierderi de 794 milioane de euro in 2012, in crestere cu 21% comparativ cu 2011.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2273 ori