Romanii fug de plata cu cardul la magazine

Sambata, 13 Iunie 2009, ora 22:59
1288 citiri
Romanii fug de plata cu cardul la magazine

Obisnuinta de a plati cu bani gheata, absenta unui dispozitiv de plata electronic (POS) in magazine si neincrederea in tranzactiile cu cardul sunt printre cele mai raspandite motive pentru care romanii evita sa utilizeze cardul atunci cand fac cumparaturi din magazine specializate sau supermarketuri.

Potrivit unei analize a GfK Romania, intre 16 si 20% dintre romanii posesori de carduri amintesc aceste motive atunci cand sunt intrebati de ce nu le folosesc pentru a plati direct in magazin.

Alte bariere sunt refuzul de a folosi cardul la magazine, faptul ca nu isi tin banii pe card sau considera ca este mai usor sa achite cu banii jos.

Sunt insa si romani care nu platesc cumparaturile cu cardul de frica unor comisioane sau pentru ca pur si simplu nu stiu sa il foloseasca.

Trebuie precizat ca opinia destul de raspandita potrivit careia clientul trebuie sa achite un comision atunci cand plateste cu cardul la comercianti este gresita.

In acest caz nu se plateste niciun comision, spre deosebire de scoaterea banilor de la un bancomat, care, in majoritatea cazurilor, costa un procent mic din suma retrasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plata, #card, #cash , #Plata cu cardul