Americanii cheltuiesc fara limite. Rezultatul e dezastruos

Luni, 23 Februarie 2015, ora 15:43
3858 citiri
Americanii cheltuiesc fara limite. Rezultatul e dezastruos
Foto: Fast Company

37% din cetatenii Statelor Unite au descoperiri de cont ce egaleaza sau depasesc rezervele lor financiare, se arata intr-un raport Bankrate care a dat semnalul de alarma in randul bancilor americane.

"Aceste cifre arata ca 3 din 8 americani pasesc pe limita dezastrului financiar", arata Greg McBride, analist financiar sef in cadrul Bankrate.

"Nu numai ca nu au rezerve financiare suficiente, dar acestia si-au cheltuit si o buna parte din creditele luate si sunt in criza de optiuni", mai spune McBride, intr-un reportaj publicat de Market Watch.

Fara optiuni in caz de urgenta

Situatia nu ar fi atat de disperata daca asupra consumatorilor americani nu ar plana pericolul unor cheltuieli neprevazute.

O analiza a American Express demonstreaza ca aproape jumatate din populatia SUA s-a confruntat in cursul anului trecut cu cheltuieli de urgenta la care nu se astepta.

44% dintre acestia au avut probleme medicale pe care au trebuit sa le trateze imediat, in timp ce alti 46% s-au vazut pusi in postura de a plati daune sau reparatii costisitoare la automobile.

Cele doua cheltuieli neprevazute sunt principalele urgente financiare care apar in viata de zi cu zi a americanilor.

Varsta medie vine cu cheltuieli majore

Printre cei mai indatorati americani, 32%, se numara cei cu varste intre 30-49 de ani, cheltuielile cu educatia copiiilor si ipotecile scotand sume serioase de bani din buzunarul acestora.

Pana la 64 de ani, americanii tot au de plata, categoria de varsta 50-64 de ani figurand cu un sfert din persoane indatorate constant catre banci.

Cultul accesului la cardul de credit incepe de la varsta de 18 ani, tinerii de pana in 29 de ani fiind pe locul trei in topul datornicilor din SUA, 21%.

Situatia ideala, descrisa de experti, este cand o persoana nu are descoperire de cont pe cardul de credit si a reusit sa economiseasca constant timp de sase luni intr-un depozit bancar destinat cheltuielilor neprevazute.

Consultantii financiari din Statele Unite recomanda achitarea creditelor cu cele mai mari dobanzi intr-o perioada cat mai scurta si evitarea altor cheltuieli pentru o buna perioada de timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#descoperire card credit, #faliment personal americani, #cheltuieli neprevazute Statele Unite, #credite Statele Unite , #Descoperire card