Tranzactiile cu carduri Visa la comercianti, mai populare

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 11:43
3273 citiri
Tranzactiile cu carduri Visa la comercianti, mai populare

Numarul tranzactiilor cu carduri Visa la comercianti (POS) a crescut cu peste 30% in 2011, reprezentand aproximativ 37% din totalul tranzactiilor pe carduri Visa, in crestere de la 32% in 2010, potrivit datelor pe Romania publicate de Visa Europe.

Potrivit Visa, datele sunt raportate pentru anul financiar 2011, care incepe in octombrie 2010 si se incheie in septembrie 2011.

Sumele cheltuite la POS (aparate pentru plata cu cardul la comercianti - n.r.) pe carduri Visa au crescut cu 29,2%, reprezentand 16,5% din totalul cheltuielilor pe carduri Visa. In acelasi timp, valoarea medie a tranzactiei la POS a continuat sa scada, la 38,1 euro, confirmand tendinta de utilizare a cardurilor Visa pentru plati cotidiene, mai mici ca valoare.

In ceea ce priveste cardurile de credit, cifrele arata ca posesorii de carduri de credit s-au limitat preponderent la a cumpara produse de baza. Valoarea medie a tranzactiei pe cardurile de credit la POS a scazut cu 6,6%, indicand ca romanii au redus cheltuielile de mare valoare, in timp ce valoarea totala tranzactionata la POS a crescut cu peste 44%.

De asemenea, segmentul cardurilor de business a inregistrat o crestere pozitiva pe toti indicatorii. Astfel, au fost emise mai multe carduri Visa business (+19,4%), volumul tranzactionat pe aceste carduri a fost mai mare atat ca total (+50%) cat si doar la POS (+48,5%), iar numarul trazactiilor la comercianti a fost in crestere (+38,7%), ceea ce ne arata preferinta tot mai mare a companiilor pentru utilizarea cardurilor.

"Piata cardurilor a continuat sa se dezvolte rapid in ultimii ani in pofida conditiilor economice dificile. Am observat ca tot mai multi romani au inceput sa inteleaga mai bine multiplele avantaje ale cardurilor, folosindu-le tot mai des si pentru cumparaturi de valoare din ce in ce mai mica.

Cardurile de credit si de business au raportat cresteri de doua cifre pentru toti indicatorii, de remarcat fiind majorarea numarului de tranzactii la POS cu carduri de credit de aproape 55%", a declarat Catalin Cretu, director general Romania, Visa Europe.

Numarul de carduri Visa a crescut cu 4,5%, la 6,85 milioane carduri Visa in Romania. Cardurile de debit reprezinta cea mai mare parte a portofoliului, aproape 80% din totalul cheltuielilor reprezentand tranzactii cu carduri de debit.

Cheltuielile efectuate cu carduri Visa in Europa au crescut cu 14% in 2011, totalizand 1.160 miliarde euro, potrivit rezultatelor anuntate de Visa Europe. Aceasta crestere inseamna ca 1 euro din fiecare 7 euro cheltuiti in Europa este pe un card Visa, raportul imbunatatindu-se de la 1 euro din fiecare 8 euro in 2010 si 1 euro din 18 euro in anul 2000.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tranzactii card, #tranzactii card POS, #carduri visa , #Carduri Visa