Frauda cu carduri Visa, de opt ori mai mica in Romania decat in Europa

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 14:38
2094 citiri
Frauda cu carduri Visa, de opt ori mai mica in Romania decat in Europa

Frauda inregistrata cu cardurile Visa in Romania este de 0,006%, de opt ori mai mica decat media inregistrata in tarile din Europa, de 0,049%, potrivit datelor Visa Europe, prezentate joi de companie, informeaza NewsIn.

In Romania, frauda este de 6 euro la 100.000 euro tranzactionati cu carduri Visa, in vreme ce, in Europa, frauda cu carduri Visa este de 49 euro la aceeasi suma tranzactionata.

Datele mentionate se refera la anul de raportare octombrie 2009 - septembrie 2010. Raportul dintre frauda si vanzari era in Romania de 0,005% in anul anterior de raportare.

"Credem ca, pe masura ce se accelereaza migratia cardurilor catre tehnologia cu cip, vom vedea si progrese si in aceasta zona, unde avem deja foarte multe initiative si stam foarte bine. In Europa exista carduri cu cip, dar exista si mult mai mult e-commerce (tranzactii comerciale online n.r.), unde de asemenea trebuie introlate cardurile in 3D Secure (cel mai performant sistem de securitizare a tranzactiilor pe internet - n.r.)", a director directorul general Visa Europe Romania, Catalin Cretu.

Acesta a adaugat ca Romania "sta relativ bine" fata de Europa in ceea ce priveste inrolarea cardurilor in 3D Secure. 

Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
În prezent, fraudele cu semnătura digitală pot reprezenta o amenințare reală. Descoperă mai jos măsuri de securitate eficiente și acțiuni concrete pe care le poți implementa în cazul...
#frauda, #romania, #carduri visa , #Carduri Visa