Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cardurile VISA: Cresteri semnificative pe piata din Romania

Cardurile VISA: Cresteri semnificative pe piata din Romania


Cardurile de credit Visa au raportat cresteri de doua cifre pentru toti indicatorii pe piata din Romania, in 2011, de remarcat fiind majorarea numarului de tranzactii la POS pe acest segment cu aproape 52%, a anuntat marti compania.

Potrivit companiei, valoarea medie a tranzactiei pe cardurile de credit la POS a scazut cu 6,2%, "ceea ce subliniaza faptul ca romanii inteleg din ce in ce mai bine scopul utilizarii unui card de credit".

Totodata, valoarea totala tranzactionata la POS cu cardurile de credit a crescut cu peste 42%, aceste instrumente fiind utilizate tot mai mult.

"Per total, statisticile raportate de Visa Europe arata ca romanii continua sa-si schimbe comportamentul si isi utilizeaza mai des cardurile pentru cumparaturi zilnice. In 2011, numarul de tranzactii la POS cu carduri Visa au crescut cu 29% in termeni anuali, reprezentand peste 38% din totalul tranzactiilor cu carduri Visa. In acelasi timp, valoarea medie a tranzactiei la POS a continuat sa scada, ceea ce inseamna ca romanii isi utilizeaza cardurile Visa pentru plati la comercianti de valoare mai redusa", se spune in comunicat.

De asemenea, Visa a fost desemnata cea mai de incredere marca de carduri de credit, pentru al 12-lea an consecutiv, in urma unui studiu realizat de Reader's Digest in 15 tari europene, inclusiv in Romania.

In Europa, sunt peste 445 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului incheiat in septembrie 2011, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la 1.700 miliarde euro. 14% din cheltuielile din Europa au fost facute cu un card Visa si aproape 80% din aceste tranzactii au fost realizate pe carduri de debit.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 6261 ori