Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce este cardul de cumparaturi online?

Ce este cardul de cumparaturi online?


Pentru fanii cumparaturilor online, acum exista mai multe modalitati de plata decat oricand. Modalitati alternative de finantare a achizitiilor dvs. mari devin din ce in ce mai mult accesibile, serviciile planului de plata in rate preluand conducerea.
Astfel de servicii sunt concepute pentru a concura cu cardurile de credit si, prin urmare, permit clientilor sa isi achite achizitiile online in timp - pentru ceea ce este adesea un cost mult mai mic. Unele companii ofera comisioane fixe in locul cheltuielilor cu dobanda, in timp ce unii mentin ratele dobanzii la un nivel minim, iar altii nu percep niciun comision.

Daca aveti achizitii mari pe care doriti sa le finantati fara a percepe taxe semnificative, sa profitati de un serviciu alternativ de plata poate fi o modalitate excelenta de a va reduce dobanda. Din fericire, termenii si taxele de rambursare variaza intre aceste programe, deci este posibil sa gasiti unul care sa se alinieze obiceiurilor dvs. de cheltuieli.

Ce este mai exact plata in rate?

De la imprumuturile traditionale pana la finantarea prin rate, exista tot felul de modalitati alternative de plata pentru o achizitie mai mare. O optiune care a crescut in popularitate este structura planului de rate. De la solutii oferite de emitentii de carduri, cum ar fi American Express Pay It Plan It, pana la servicii terte precum Afterpay, exista o serie de planuri de plata concepute pentru a va imparti achizitiile in timpul necesar pentru a le achita.

Cu un plan de rate ca acesta, veti achita achizitia in sume fixe, de obicei egale pe o perioada de rambursare stabilita. Unele servicii va limiteaza la un singur termen de rambursare - cum ar fi patru plati pe sase saptamani cu Afterpay - in timp ce altele permit utilizatorilor sa aleaga termenul care functioneaza cel mai bine pentru ei. De exemplu, Pay It Plan permite utilizatorilor eligibili sa aleaga intre trei perioade de rambursare diferite, concepute pentru a oferi optiuni pentru fiecare buget.

In timp ce unele planuri in rate percep o rata a dobanzii stabilita, majoritatea sunt concepute pentru a evita dobanda cu o mica taxa fixa. Diferenta principala intre un card de credit si un card de cumparaturi consta in faptul ca un card de credit poate fi utilizat peste tot unde acolo unde comerciantii accepta plata cu cardul, iar un card de cumparaturi Mokka, de exemplu, poate fi folosit catre comerciantii parteneri.

Sfaturi pentru maximizarea serviciilor planului de rate

  • Nu faceti prea multe imprumuturi simultan. Platile mai mici pot ascunde cat de mult cheltuiti si nu doriti sa fiti blocati cu mai mult decat puteti plati inapoi;
  • Cunoasteti-va termenii si conditiile. Inainte de a accepta o oferta, asigurati-va ca intelegeti orice penalitati care decurg din nerespectarea conditiilor stabilite;
  • Efectuati intotdeauna platile la timp
  • Calculati-va dobanzile si comisioanele pentru a va asigura ca, efectiv, economisiti bani cu o alta metoda de plata;

In concluzie, cardul de cumparaturi online este un mod ideal de a dispune de resursele necesare pentru achizitii mai costisitoare care par imposibile pentru moment.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 479 ori
Citeste mai multe desprecard card de cumparaturi