Carduri: Fericirea, in rate. Bancile iti dau credite pentru cumparaturi fara dobanda

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 12:25
6752 citiri
Carduri: Fericirea, in rate. Bancile iti dau credite pentru cumparaturi fara dobanda
Carduri pentru cumparaturi

Cardurile de cumparaturi au un avantaj major: poti plati in rate, fara dobanda, la magazinele partenere. Cardul Avantaj, de la Credit Europe Bank sau Bonus Card de la Garanti sunt cele mai populare. Bancile se intrec in acordarea de bonusuri si facilitati.

Cardul Avantaj a fost primul care le-a permis clientilor bancii Credit Europe Bank (fosta Finansbank) sa plateasca in rate, la un numar de magazine partenere.

Ratele variaza intre doua si 36, iar lista de parteneri acopera domenii diferite, de la restaurante si retaileri de imbracaminte, pana la magazine de decoratiuni interioare sau agentii de turism.

Poti plati masa la un resturant in rate, dar poti pleca si intr-o excursie in Viena, achitand cu cardul. Singura conditie este sa nu scoti bani de pe card, pentru ca vei plati o dobanda consistenta.

La Card Avantaj, dobanda este de 28% pe an si urca pana la 37,5% pentru sumele neplatite la termen. Comisionul de administrare este de 45 de lei anual, iar pentru fiecare interogare de sold platesti 50 de bani. In schimb, beneficiezi de 45 de zile perioada de gratie, iar limita maxima de credit este trei salarii lunare nete, conform carduridecredit.ro.

Dobanzi usturatoare daca nu platesti la timp

Un alt card de cumparaturi popular este Bonus Card, de la Garanti. Poti plati in rate cumparaturile, la magazinele care sunt partenere. Pentru fiecare plata, primesti un bonus, care variaza intre 1% si 5% din valoarea tranzactiilor efectuate.

Ai o perioada de gratie mai mare decat la cardul Avantaj, de 50 de zile si nu vei plati pentru fiecare interogare de sold, dar pentru fiecare retragere de numerare vei pierde de pe card 2% din valoarea retrasa.

Daca nu rambursezi in termen sumele datorate, vei plati o dobanda penalizatoare de 36%. Comisionul de administrare anual se ridica la 40 de lei, iar la activarea cardului vei mai da 15 lei, pentru emitere.

Un card similar este Euroline, dar acesta nu este emis sub licenta Visa sau MasterCard, motiv pentru care nu il poti folosi decat in reteaua de ATM-uri si POS-uri Bancpost. Exista, insa si o serie de comercianti care accept plata cu Euroline, in rate, fara dobanda.

Ratele variaza intre sase si 60. Ai o perioada de gratie de 50 zile, dar pentru fiecare retragere de numerar vei plati 2,5% din suma scoasa. Anual vei da 54 de lei pentru comisionul de administrare si 30 de lei la emiterea cardului.

Cumparaturi de minim 500 de lei pentru cardul CITI

Citi Card Visa iti ofera posibilitatea sa platesti cumparaturile in rate egale, suma utilizata fiind de minim 500 lei, din limita de credit in sase, 12, 18 sau 24 luni.

Pentru retragerile de la automat vei pierde 2% din suma retrasa si vei mai achita costuri suplimentare, precum: 40 de lei in fiecare an, pentru administrarea contului, 45 de lei pentru rambursare intarziata si 110 lei pentru rambursarea totala anticipata.

Limita maxima de credit este de 40.000 de lei, iar perioada de gratie este de 54 de zile. Raiffeisen iti permite sa rambursezi suma datorata in maxim 56 de zile si sa beneficiezi de o suma maxima de 20.000 de lei, pe cardul standard. Poti face retrageri in numerar, dar cel mult 40% lunar, din limita de credit.

Banca iti ofera optiunea Plata in rate, pentru orice tranzactie la comercianti (din tara sau strainatate) cu valoarea mai mare de 300 lei. Ratele lunare sunt fixe si se poate alege intre sase, 12, 18, 24 si 36 de rate.

Dobanda la creditul utilizat este 28% anual, in timp ce administrarea cardului te va costa 40 de lei in fiecare an. Pentru retragerile de numerar vei da 1% din suma, iar pentru fiecare interogare de sold vei pierde 75 de bani.

Carduri personalizate pentru anumiti retaileri

Estima Bonus Tina R sau Estima Bonus Domo sunt exemple de carduri de credit nebancare, acordate in lei, care au atasata optiunea de plata in rate, la parteneri. Cu Estima Bonus Tina R poti plati in zece rate, fara dobanda.

La solicitarea cardului se acorda unbonus de 10% din valoarea cumparaturilor efectuate, iar in fiecare zi de luni bonusul se dubleaza pana la 20% din valoarea produselor cumparate. Ttaxele de emitere si de administrare se achita numai dupa efectuarea primei cumparaturi cu cardul, mentioneaza carduridecredit.ro.

Daca optezi pentru Estima Bonus Domo, vei plati in patru rate egale cumparaturile facute la Domo. Daca vrei sa platesti in mai multe rate, va trebui sa suporti costul suplimentar al finatarii, respectiv de 26.4 % pentru cumparaturile intre cinci si 48 de rate.

#card cumparaturi, #card plata rate, #card avantaj, #card garanti, #dobanda card cumparaturi , #Carduri cumparaturi