Mai multe carduri de credit intr-unul: O idee care poate revolutiona piata bancara

Joi, 05 Iulie 2012, ora 18:58
4448 citiri
Mai multe carduri de credit intr-unul: O idee care poate revolutiona piata bancara

Startup-ul de plati Wallaby Financial vrea sa lanseze un dispozitiv care sa contina mai multe carduri de credit. Unificarea acestora are ca motiv o mai buna administrare a lor si consolidarea sistemului de puncte de recompensa.

Multe persoane folosesc mai multe carduri de credit prin care se ofera recompense, precum puncte pentru liniile aeriene sau pentru hotel, care sunt folosite in momentul in care se cumpara diverse obiecte. Cu atat de multe alegeri si recompense care se schimba frecvent, poate sa fie debusolant pentru un utilizator sa isi dea seama ce card sa aleaga, conform Technology Review.

Matthew Goldman, fondatorul si directorul Wallaby Financial, a initiat un sistem prin care toate cardurile de credit sunt conectate prin intermediul unui dispozitiv, in schimbul achitarii unei taxe. Compania mizeaza pe faptul ca imbunatatirea sistemului de carduri de credit existent va usura si ii va atrage pe oameni, mai mult decat noile tehnologii de plata, inclusiv cele care se bazeaza pe chipuri de incorporate in telefoane, care functioneaza pe un camp de comunicatii apropiat.

Cei care doresc sa beneficieze de serviciile Wallaby Financial, trebuie sa ii ofere companiei informatii despre cardurile lor de credit, iar aceasta le trimite o bucata de pastic pe care clientii o vor folosi in schimbul celorlalte carduri. In momentul in care se plateste cu cardul Wallaby, serviciul acestuia foloseste algoritmi pentru a decide ce card din structura sa va plati serviciul respectiv.

In acest proces, se tine cont de mai multi factori, precum cardurile existente in portofoliu, preferintele personale si care card va aduce utilizatorului cele mai multe premii in urma derularii tranzactiei respective.

Dupa o perioada gratuita de sase luni, serviciul costa 50 de dolari pe an. Oficialul Wallaby Financial spune ca se merita ca produsul companiei sale sa fie achizitionat, consolidandu-se astfel recompensele.

Matthew Goldman a lucrat ca manager de podus in cadrul companiei Green Dot, care are ca domeniu de activitate cardurile de debit prepaid. Inainte de a lucra in aceasta firma, Goldman a fost consultant si a petrecut mult timp pe drumuri pentru a obtine puncte de recompensa pe cardurile de credit. La un moment dat, s-a intrebat de ce utilizatorul ar trebui sa aleaga intre mai multe carti de credit pe care sa o foloseasca intr-o tranzactie. In ianuarie a inceput sa dezvolte aceasta idee, primind fonduri de la un MuckerLab, o companie din Los Angeles care sprijina startup-urile.

Cardul Wallaby este emis de o banca cu care compania colaboreaza, dar nu este o noua linie de credit, iar utilizatorii vor trebui sa plateasca o taxa anuala si facturi pentru numarul mare de carduri. Serviciul va functiona cu orice card de credit, dar in timpul perioadei beta, programata sa dureze pana la inceputul anului viitor, nu va functiona cu carduri de fidelitate cu eticheta privata.

Goldman are multi competitori pe segmentul seviciilor pe care le ofera, incepand cu PayPal, Google (Google Wallet), NFC sau Isis.

Karen Webster, CEO al firmei de consultanta Market Platform Dynamics si consultant pentru iCache, competitor al startup-ului Wallaby - care ofera un card de credit neinscriptionat - sustine ca desi pare ineficient, faptul ca poarta mai multe carduri cu ei ii ajuta pe clienti sa isi controleze cheltuielile. Si acest lucu se explica prin faptul ca actul fizic de a alege un card ne face mai constienti de actiunile noastre. Este un mare salt pentru consumatori sa creada ca un singur card este indeajuns de destept, incat sa faca toate aceste lucruri pentru ei.

Matthew Goldman argumenteaza ca software-ul inteligent al companiei Wallaby va reusi sa indeplineasca aceste sarcini si va atrage mai multi clienti, in comparatie cu noile tehnologii de plata. Cardul lui Wallaby functioneaza cu cititoarele de carduri existente, astfel incat comerciantii sa nu fie nevoiti sa faca ceva special pentru a le accepta.

#card de credit, #unificare carduri de credit, #dispozitiv carduri de credite, #card credit puncte recompensa , #Carduri credit