Creditele de refinantare devin tot mai sofisticate. Vezi ce optiuni noi ai

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 13:46
3728 citiri
Creditele de refinantare devin tot mai sofisticate. Vezi ce optiuni noi ai
A aparut cardul de credit pentru refinantare

Daca pana acum, refinantarea unui credit se facea printr-un imprumut asemanator, dar mai avantajos, saptamana aceasta a aparut in Romania cardul pentru refinantare. Cum arata piata pe care o ataca Millennium Bank cu acest produs?

Segmentul refinantarii s-a dezvoltat semnificativ in ultimii ani, pe masura ce romanilor le-a devenit tot mai greu sa-si achite la termen creditele. Insa ofertele din acest domeniu se deosebesc intre ele doar din punct de vedere al dobanzilor si al perioadelor de rambursare, piata nefiind foarte sofisticata.

Un prim pas in acest sens l-a facut, luni, Millennium Bank, subsidiara din Romania a bancii portugheze, prin lansarea unui card de credit pentru refinantare. Acesta este primul produs din Romania dedicat exclusiv refinantarii cardurilor de credit.

Cum functioneaza? In momentul solicitarii unui card de credit, clientul isi poate activa si optiunea de refinantare a unui card pe care deja il detine sau a unui overdraft.

Perioada in care poate fi returnata suma este cuprinsa intre trei si 30 de luni, iar dobanda este de 12% pe an, adica sub media pietei, care depaseste 20% pe an.

Cati romani se refinanteaza

Refinantarea a devenit din ce in ce mai folosita in ultimii ani, 15% dintre romanii cu credite apeland la astfel de servicii, conform unui studiu publicat saptamana trecuta de companiei KRUK International.

"15% dintre romani sustin ca au luat un credit pentru a acoperi unul vechi, 25% au acumulat datorii in 2011 si 6% au intrat in contact cu o firma de colectare creante sau cu un departament specializat in acest sens din cadrul unei companii, mai arata cercetarea", se arata in studiu.

Romanii apeleaza la refinantare din cauza pierderii locului de munca, reducerii salariului, reducerii venitului pe gospodarie, imbolnavire, accidente sau alte evenimente neprevazute. Insa multi intervievati au recunoscut ca si-au supraestimat posibilitatile financiare in momentul contractarii unui credit.

Refinantarea a scapat de noile reglementari BNR

Acoperirea unui imprumut prin contractarea unuia nou a devenit tot mai facila in ultima perioada deoarece modificarile legislative au facilitate accesul la aceasta solutie de evitare a creditelor neperformante.

In plus, noile reglementari BNR intrate in vigoare anul acesta au ocolit refinantarea. Drept urmare, bancile pot oferi aceste servicii fara a limita perioada de rambursare a imprumutului sau gradul de indatorare al clientilor.

Una dintre problemele care ingreunau refinantarea in anii trecuti era comisionul de rambursare anticipata, care putea ajunge si la 2.500 de euro in cazul unui credit de 50.000 de euro. Acestei sume i se adauga comisionul de acordare a noului credit, adica 2-3% din valoarea imprumutului. Una peste alta, se ajungea in situatia in care refinantarea sa echivaleze cu 10% din credit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#refinantare credit, #credit bancar, #imprumut bancar, #card credit refinantare, #card millennium bank , #Carduri credit