Cardul de credit, un minicomputer la purtator. Cum vom face platile in viitor

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 08:00
4334 citiri
Cardul de credit, un minicomputer la purtator. Cum vom face platile in viitor
Foto: Daily Mail

Cardul de credit se schimba si tine pasul cu tehnologia. In curand cardul iti va arata singur cati bani mai ai pe el, iti va recunoaste amprenta, iti va permite sa alegi valuta in care vrei sa faci plata si ii va "pacali" pe hoti.

Pregateste-te de o transformare radicala a instrumentului electronic de plata, pentru ca in curand acesta va putea sa joace rolul unui minicomputer la purtator.

Noile tehnologii introduse pe carduri au rolul de le face mai sigure si de a reduce numarul instrumentelor de plata pe care le porti dupa tine, anunta cotidianul Daily Mail.

Cati bani mai ai? Iti spune chiar cardul

In curand ai putea sa stii in orice clipa cati bani mai ai pe card cu ajutorul noului instrument de plata conceput de MasterCard.

Compania a creat un tip de card de debit care iti afiseaza pe un ecran miniatural balanta contului curent. Display-ul poate fi blocat cu ajutorul unui cod pe care il vei tasta direct pe card.

Grosimea dispozitivului nu va diferi fata de cea a unui card normal, iar bateria care il alimenteaza are o durata de viata egala cu valabilitatea instrumentului electronic de plata.

Amprenta inlocuieste codul PIN in maxim un an

Tehnologia biometrica de recunoastere a amprentei posesorului este deja introdusa pe o serie de carduri, care au fost selectionate de bancile din Norvegia si Polonia, pentru aceasta masura suplimentara de securitate.

Cardul biometric poate fi activat doar prin apasarea unui deget al proprietarului pe acesta.

Avantajul este ca nu vei mai sta cu spaima in san daca din intamplare iti pierzi cardul sau iti este furat.

Denumit Zwipe, cardul produs tot de Mastercard este asteptat sa intre in circulatie si in alte tari din Europa in mai putin de un an.

Casa de schimb la purtator

Nu va mai trebui sa cari dupa tine valuta in timpul vacantelor sau sa alergi infrigurat pana la prima casa de schimb.

Pe piata va intra in curand un card de debit care va opera ca o casa de schimb, permitandu-ti sa selectezi valuta in care vrei sa platesti si efectuand tranzactia la cursul de schimb al bancii emitente.

Instrumentul de plata este dotat cu mai multe butoane din care poti selecta valuta. In momentul in care ai decis in ce moneda vei plati, un led de pe card se va aprinde in dreptul simbolului valutar pentru care ai optat.

Doua conturi pe un singur card

Mai stii pe care card din portofel ai cei mai multi bani la dispozitie?

Ai putea elimina aceasta bataie de cap constanta reducand in acelasi timp si numarul cardurilor pe care le transporti dupa tine.

Un nou instrument de plata iti va permite sa detii doua conturi pe acelasi card pentru a alege rapid din ce cont vrei sa faci plata.

La fel ca in cazul cardului cu servicii de schimb valutar, un buton te va ajuta sa alegi contul din care vrei sa platesti, dupa terminarea tranzactiei, cardul resetandu-se automat.

Ascunde numarul de cont

Vrei sa-ti pastrezi contul secret de ochii curiosilor? Atunci un card care ascunde o parte din codul contului tau bancar este optiunea ideala.

Nu va trebui decat sa introduci parola secreta pe o tastatura aplicata pe suprafata cardului pentru a dovedi ca esti posesorul legitim al acestuia si confirmarea iti va fi data de aparitia intregului cod pe un display miniatural al instrumentului de plata.

Atentie, insa! Tastarea gresita a parolei poate duce la blocarea cardului bancar.

Codul se securitate se va schimba mereu

Un alt card bancar cu masuri de siguranta suplimentare ce sta sa apara pe piata foloseste tehnologia dispozitivelor e-banking pentru a-ti proteja contul de atacul hackerilor.

Ultimele cifre ale codului inscriptionat pe cardurile normale (codul CVC2) se vor schimba la anumite perioade de timp ca o masura suplimentara de protectie.

Astfel, chiar daca cineva obtine detaliile ultimei tranzactii online facute de tine, schimbarea codului CVC2 ii va face imposibila sarcina de a accesa contul tau.

Doar tu vei putea sa vezi noul cod pe un ecran minuscul incorporat in cardul tau bancar.

Suna bine?

Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#carduri bancare, #masuri securitate carduri, #plata card, #functii carduri bancare , #Carduri bancare