Mastercard revolutioneaza plata cu cardul: Ai uitat PIN-ul? Fa-ti un selfie!

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 17:05
4563 citiri
Mastercard revolutioneaza plata cu cardul: Ai uitat PIN-ul? Fa-ti un selfie!
Foto: Mensxp

Ai uitat codul PIN de la card si fierbi deja de nervi in fata casei de marcat? Stai calm, daca esti posesor de card Mastercard si te afli in Austria, Belgia, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Olanda, Norvegia, Spania sau Suedia, poti sa te identifici cu un selfie.

Noul sistem de plata este disponibil de marti, 5 octombrie, dupa ce a fost testat o buna perioada in Olanda, Statele Unite si Canada, informeaza Daily Sabah.

Mastercard a prezentat noua tehnologie de plata inca din luna februarie, in cadrul Congresului Mobile World din Barcelona, iar aceasta a si intrat in folosinta din aceasta toamna.

Nevoia de a memora o parola pentru autentificarea posesorilor de card a fost inlocuita astfel de masuratorile biometrice. O simpla scanare a amprentei sau un selfie reusit cu smartphone-ul pot confirma ca esti indreptatit sa folosesti cardul bancar.

Mastercard intentioneaza chiar sa raspandeasca noua tehnologie pe tot globul incepand cu anul viitor, pentru moment aceasta fiind disponibila doar in cele 12 state amintite mai sus.

"Mastercard Identity Check Mobile elimina sarcina utilizatorilor de a memora parole de siguranta, scurteaza timpul necesar pentru o tranzactie si, in acelasi timp, creste gradul de securitate", au explicat expertii companiei intr-un comunicat de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carduri Mastercard, #parola card, #carduri scanare biometrica , #Card Mastercard