Ce trebuie să știi despre contul de economii pentru copii?

Joi, 05 Ianuarie 2023, ora 17:03
1052 citiri
Ce trebuie să știi despre contul de economii pentru copii?
FOTO: Shutterstock.com

Contul de economii pentru copii reprezintă una dintre cele mai simple și ușoare metode de economisire și de investiție în viitorul copilului tău. Poți economisi lunar orice sumă dorești, poți invita și familia să contribuie la viitorul financiar al copilului, iar banii pot fi folosiți pentru acoperirea studiilor, drept plasă de siguranță în cazul unei situații neprevăzute sau cum își va dori copilul. În continuare, îți prezentăm principalele informații pe care trebuie să le știi despre contul de economii pentru copii.

Economisești pentru studiile copilului

Un cont economii copii îți dă posibilitatea de a pune bani deoparte pentru studiile copilului. Indiferent dacă este vorba despre cursuri de limbi străine, despre o facultate în străinătate sau despre bani ce îi vor folosi pe perioada facultății în țară, toate pot fi plătite din banii economisiți în cont. A-i oferi copilului șansa de a studia unde își dorește este unul dintre cele mai frumoase și utile cadouri pe care i le poți face. Practic, investești în dezvoltarea, fericirea și viitorul lui.

Economisești pentru sănătatea copilului tău

Întotdeauna este bine să fii prevăzător când vine vorba despre sănătatea copilului. Astfel, o parte dintre banii pe care îi vei economisi de-a lungul anilor pot reprezenta un fond de urgență în cazul în care ar fi nevoie de vreun tratament nedecontat de asigurarea de sănătate sau de îngrijiri într-o unitate privată ori chiar în străinătate. Astfel, viața este mai ușoară dacă știi că, orice s-ar întâmpla, copilul are o sumă disponibilă care se poate utiliza pentru situații de urgență.

Poți depune orice sumă

Nu există o sumă minimă ce trebuie depusă, astfel că lunar poți economisi oricât îți permiți. Bineînțeles, dacă este o sumă mai mare, cu atât mai bine. Un astfel de cont te poate ajuta să faci față impulsului de a cumpăra prea multe jucării pentru copil, de care oricum se va plictisi în câteva zile. Decât să îi cumperi o jucărie de 100 lei de care va uita și care va ajunge într-o cutie în debara sau la subsol, mai bine pui banii în contul de economii, iar la vârsta de 18 ani, copilul va primi un cadou substanțial.

Toată familia poate economisi

Până la vârsta de 18 ani, părinții vor administra contul copilului, însă este bine să știi că toată familia poate participa la economisirea unei sume importante până la vârsta de 18 ani. Astfel, bunicii, unchii și mătușile pot depune când doresc, orice sumă, direct în contul copilului. În ultima perioadă, tot mai mulți părinți insistă ca, în loc de cadou de Crăciun sau de ziua de naștere a copilului, cei dragi să ofere un cadou simbolic, care să nu coste foarte mult și de care copilul să se poată bucura pe moment, iar restul banilor să fie virați în contul de economii.

Copilul își poate administra singur contul după vârsta majoratului

După împlinirea vârstei de 18 ani, copilul își poate administra singur contul. Acesta va fi trecut de pe numele părinților pe numele copilului. Este un cadou foarte util pentru vârsta majoratului, pe care copilul, proaspăt devenit adult, îl va folosi așa cum își dorește. Un copil care va avea o educație financiară minimă va ști cum să gestioneze banii, astfel încât efortul părinților și chiar al persoanelor dragi să nu fi fost în zadar.

Copilul poate utiliza banii pentru studii, pentru diverse cursuri, pentru a călători în țări unde va descoperi o altă cultură, astfel devenind mai empatic și acumulând amintiri de neprețuit. Sunt multe modalități în care banii pot fi cheltuiți, bineînțeles, în funcție și de sumele acumulate de-a lungul anilor.

Acestea sunt, în mare parte, informațiile pe care trebuie să le reții despre utilitatea unui cont de economii pentru copii.

Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Italia şi Franţa ar trebui să reducă cheltuielile mai repede decât intenţionează în prezent, pentru a ţine datoriile publice sub control, în timp ce Germania ar trebui să aloce fonduri...
#cont economii copii, #economii, #cont economii , #Card economii