Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online

Miercuri, 12 Iunie 2024, ora 12:38
533 citiri
Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online
Până în 2030, compania va elimina treptat nevoia de a introduce datele de pe card la tranzacțiile online FOTO Pixabay

Una dintre cele două mari companii de carduri de plată anunță că va efectua schimbări mari la cum sunt folosite cardurile în Europa, în mediul online. Până în 2030, corporația va lucra la eliminarea treptată a nevoii de a introduce datele cardului.

Începând cu 2030, Mastercard nu le va mai solicita europenilor să tasteze datele de pe card, indiferent de dispozitivul folosit sau de platformă, relatează CNBC, conform News.ro. Mastercard a anunţat marţi că, până în 2030, toate cardurile pe care le va emite în reţeaua sa din Europa vor fi tokenizate. Cu alte cuvinte, în loc de numărul de card de 16 cifre pe care suntem obişnuiţi cu toţii să îl folosim pentru tranzacţii, acesta va fi înlocuit cu ”un token” generat aleatoriu.

Firma spune că a lucrat cu bănci, fintechuri, comercianţi şi alţi parteneri pentru a elimina treptat, până în 2030, introducerea manuală a datelor cardurilor pentru comerţul electronic în Europa, în favoarea unui buton cu un singur clic pe toate platformele online. Acest lucru va asigura că cardurile consumatorilor sunt sigure împotriva tentativelor de fraudă, spune Mastercard.

Utilizatorii nu vor trebui să continue să introducă parole de fiecare dată când încearcă să efectueze o plată, deoarece Mastercard introduce chei de acces care înlocuiesc parolele. De asemenea, va permite clienţilor să efectueze plăţi cu un singur clic la finalizarea comenzii folosind autentificarea biometrică cu amprentă. Cardurile stocate pe pagina comerciantului sau în portofelul electronic prin tokenizare pot fi actualizate automat oriunde sunt stocate, atunci când sunt înlocuite sau reînnoite.

Mutarea companiei este menită să reducă frauda, conform propriilor spuse. Potrivit firmei de cercetare de piaţă Juniper Research, este aşteptat că pierderile din fraudarea plăţilor online vor depăşi 91 de miliarde de dolari până în 2028 – însumând peste 362 de miliarde de dolari la nivel global în următorii cinci ani.

...citeste mai departe despre "Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online" pe Ziare.com

#card, #card bancar, #plati online, #plati card, #MasterCard, #frauda , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  2. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  3. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  4. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  5. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  6. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  7. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  8. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  9. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"
  10. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere