SUA renunță oficial la politicile legate de tranziția energetică și reducerea emisiilor de carbon!

Joi, 06 Februarie 2025, ora 16:04
220 citiri
SUA renunță oficial la politicile legate de tranziția energetică și reducerea emisiilor de carbon!
Bunăstarea cetățenilor, legată de costurile energiei

Secretarul american al Energiei, Chris Wright, a semnat miercuri primul său ordin în funcția pe care o deține, în care anunță ”dezlănțuirea erei de aur a dominației energetice americane” și atacă extrem de dur politicile legate de reducerea emisiilor de carbon.

Astfel, Departamentul de energie al SUA va acorda prioritate extinderii producției de energie și va renunța la obiectivele zero-net privind emisiile de gaze cu efect de seră.

Trebuie amintit că Donald Trump a numit schimbările climatice o farsă și a promis că va maximiza producția de petrol și gaze.

Reumplerea rezervei strategice de petrol a SUA

”Politicile net-zero cresc costurile cu energia pentru familiile și întreprinderile americane, amenință fiabilitatea sistemului nostru energetic și subminează energia și securitatea națională (...).

Energia contează și avem nevoie de mai multă, nu de mai puțină. În viitor, obiectivul Departamentului va fi de a dezlănțui marea abundență de energie necesară pentru a alimenta viața modernă și pentru a obține o stare durabilă de dominație energetică americană.”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul Departamentului de energie al SUA.

”America este binecuvântată cu resurse energetice abundente – suntem cel mai mare producător de petrol și gaze din lume și un exportator net de energie pentru prima dată în decenii. Abundența noastră energetică este un atu, nu o datorie.”, mai precizează comunicatul oficial, care, dincolo de reumplerea rezervei strategice de petrol, insistă și pe importanța energiei nucleare.

Bunăstarea cetățenilor, legată de costurile energiei

Secretarul pentru Energie este cunoscut ca fiind un critic extrem de vocal al politicilor legate de tranziția energetică.

Chris Wright declara în 2021, cu ocazia unei reuniuni la nivel național a conservatorilor americani: ”Mass media și politicienii nu s-au deranjat niciodată să afle adevărul despre schimbările climatice și nu le-a păsat deloc că bunăstarea cetățenilor este strâns legată de costurile energiei și de cât accesibilă este energia din acest punct de vedere pentru oameni.

Faptul că s-a ignorat importanța energiei dar și necunoaștarea adevărului despre schimbările climatice au adus o mișcare cu un puternic caracter distructiv.

Și nu vorbesc doar despre distrugerea bunăstării economice a oamenilor, dar gândiți-vă ce se întâmplă în școli, unde elevii sunt îndepărtați de știință, și vobesc aici despre procesul de a cerceta și pune la îndoială, nu despre ‘Știința’ în care cred unii și nu are nimic de-a face cu schimbările climatice.

Cum s-a ajuns atât de departe? În 20 de ani au fost cheltuite 2 trilioane (2 mii de miliarde – n.r.) de dolari prin subvenții publice. În 2000, 86% din energie era produsă prin combustibili fosili. Anul trecut, în 2020, s-a consemnat o reducere cu doar 2 procente, până la 84%.

Dacă a fost nevoie de această sumă colosală de bani pentru ca în 20 de ani ponderea combustibililor fosili să scadă cu doar 2%, nu există niciun fel de tranziție energetică”.

...citeste mai departe despre "SUA renunță oficial la politicile legate de tranziția energetică și reducerea emisiilor de carbon!" pe Ziare.com

#carbon , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9754 RON

-0.0012

1 USD = 4.5966 RON

0.0101
  1. O fostă bază militară din sudul României va deveni un mare aeroport civil. Proiectul costă 400 de milioane de euro VIDEO
  2. Sfârșitul bulei? Cei 7 Magnifici tehnologici au ajuns să tragă în jos bursa americană
  3. Un profesor de la Harvard avertizează: Vine șocul 2.0 care provoacă o criză majoră în lume, cu pierderi însemnate
  4. Avertismentul unui economist: ”România este o destinație nefrecventabilă de turiștii străini”. Bulgaria atrage de 6 ori mai mulți
  5. Probleme economice pentru Putin: Ce dobândă plătește la bancă un rus în comparație cu un român
  6. Sebastian Burduja declară război ONG-urilor de protecție a mediului. Vrea ca toate companiile naționale energetice să ceară în instanță daune maxime
  7. Cea mai valoroasă companie din UE. Gigantul IT cu care Europa iese la înaintare, creștere puternică pe bursă în ultimul an
  8. Președinta Băncii Centrale Europene a vorbit, pentru prima dată, despre costul războiul economic cu SUA
  9. Colosul german Bayer mai pierde un proces de miliarde de euro, legat de un produs care ar cauza cancer. Compania vrea să fie protejată împotriva acțiunilor în instanță
  10. Al treilea cel mai mare lanț de fast food din lume intră în România. Investiții planificate de 200 de milioane de dolari