Camerele de supraveghere au o mulțime de vulnerabilități critice. Care sunt modelele expuse

Luni, 20 Mai 2024, ora 21:36
159 citiri
Camerele de supraveghere au o mulțime de vulnerabilități critice. Care sunt modelele expuse
FOTO: GSMArena

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o serie de vulnerabilități critice în trei modele de camere de supraveghere care utilizează platforma ThroughTek Kalay.

Această platformă este folosită de numeroși furnizori pentru a integra soluții inteligente în ecosistemul IoT, fiind prezentă în peste 100 de milioane de dispozitive la nivel global.

Atunci când sunt exploatate împreună, aceste vulnerabilități permit atacatorilor să obțină acces din rețeaua locală și să execute controlul de la distanță asupra dispozitivelor vizate. Printre camerele afectate se numără:

Camera pentru supraveghere bebeluși Owlet Cam v1 și v2

Owlet Cam utilizează soluția ThroughTek Kalay pentru a comunica cu utilizatorii prin internet. Vulnerabilitățile identificate permit atacatorilor să obțină acces deplin din rețeaua locală și să execute comenzi asupra dispozitivului, prin exploatarea unei vulnerabilități ce permite extragerea arhivelor conținând actualizări OTA (Over the Air).

Camera de supraveghere Wyze Cam v3

Cercetătorii Bitdefender au descoperit trei vulnerabilități în camera Wyze Cam v3, care, exploatate împreună, oferă atacatorului acces din rețeaua locală. Executarea comenzilor pe această cameră este realizată printr-o vulnerabilitate ce permite configurarea zonei de detecție a mișcării.

Camera de supraveghere pentru interior Roku Indoor Camera SE

Vulnerabilitățile descoperite în această cameră sunt identice cu cele găsite în Wyze Cam v3. Exploatarea acestor carențe permite atacatorilor să ruleze comenzi ca utilizatori legitimi ai dispozitivului.

Specialiștii Bitdefender recomandă utilizatorilor să verifice și să se asigure că folosesc cele mai noi versiuni ale sistemului de operare pentru aceste dispozitive și să instaleze constant actualizările de securitate disponibile. Cele patru vulnerabilități descoperite afectează direct confidențialitatea și siguranța utilizatorilor, subliniind necesitatea menținerii software-ului la zi.

Bitdefender a notificat producătorii acestor dispozitive despre vulnerabilitățile identificate, iar problemele au fost remediate între timp. Conform politicii Bitdefender de notificare și dezvăluire a vulnerabilităților, furnizorii sunt informați în scris despre descoperiri și sunt încurajați să remedieze erorile.

...citeste mai departe despre "Camerele de supraveghere au o mulțime de vulnerabilități critice. Care sunt modelele expuse" pe Ziare.com

#camere supraveghere, #securitate cibernetica , #Stiri Internet