Veronica Dragan, cea mai bogata femeie din Romania

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 17:48
13440 citiri
Veronica Dragan, cea mai bogata femeie din Romania

Daniela Veronica Gusa de Dragan, vaduva omului de afaceri Iosif Constantin Dragan, este cea mai bogata femeie din Romania, conform clasamentului Forbes Romania 500 Miliardari, cu o avere estimata la 420 - 450 de milioane de euro.

Conform clasamentului, Veronica Dragan (36 de ani) desfasoara afaceri in domenii precum distributie GPL, mass media, cultura, tipografii si imobiliare. Veronica Dragan este vaduva omului de afaceri Iosif Constantin Dragan, unul dintre cei mai bogati romani, cu o avere estimata anii trecuti la peste un miliard de euro.

Veronica Dragan a preluat conducerea grupului ButanGas inca de acum opt ani. Pe langa ButanGas, Veronica Dragan detine Fundatia Europeana Dragan, cu activitati in Italia, Spania si Romania, sub egida careia functioneaza Universitatea Europeana Dragan din Lugoj, editurile Nagard si Europa Nova, dar si alte asociatii culturale si societati academice.

Grupul de firme mai include si publicatiile Renasterea Banateana, Natiunea si Redesteptarea, postul de radio Nova FM Lugoj, televiziunea TEN TV Lugoj, tipografia FED Print, galeria de arta Veoniki Art si clinica Veroniki Life.

In clasamentul Forbes Romania 500 Miliardari urmeaza Anca Vlad, care, la 52 de ani, are o avere estimata la 85 de milioane de euro, cu afaceri in domeniile distributie si comert, farmaceutice si media. Vlad detine grupul de firme Fildas, din care fac parte distribuitorul de medicamente Fildas Trading, reteaua de farmacii Catena, dar si magazinele cosmetice Naturalis. Ramura de media a grupului contine patru reviste si Senso TV.

Conform topului Forbes Romania, pe pozitia a treia in topul celor mai bogate femei se afla Camelia Sucu. Ea are o avere estimata la 70 de milioane de euro, cu investitii in industria mobilei si imobiliare. Camelia Sucu este proprietara companiei de mobilier de lux Class Living.

Catalogul Forbes Romania 500 Miliardari a fost lansat, luni, intr-un tiraj de 64.000 de exemplare, dintre care 50.000 de exemplare vor fi scoase la vanzare, restul fiind distribuite impreuna cu ziarul Adevarul si revista Forbes.

Conform catalogului, omul de afaceri Dinu Patriciu se afla pe prima pozitie a clasamentului Forbes Romania 500 Miliardari, cu o avere estimata de 2,2 miliarde de euro, fiind urmat de Ioan Niculae (1,2 miliarde de euro) si Ion Tiriac (850 - 900 milioane de euro). 

#bogata, #dragan, #forbes, #top, #veronica , #stiri Camelia Sucu