Camelia Sucu: Cred ca voi fi antreprenor pana mor

Sambata, 21 Septembrie 2013, ora 00:00
8811 citiri
Camelia Sucu: Cred ca voi fi antreprenor pana mor
Foto: Capital

Camelia Sucu se intoarce la prima sa dragoste, medicina, punand bazele unui business pe o nisa neexploatata inca, adresandu-se celor care simt nevoia unei vieti sanatoase.

"Faptul ca sunt medic la baza ma ajuta sa am o intelegere corecta a ceea ce se intampla in corpul nostru si sa pot lucra eficient pe partea de nutritie", explica aceasta.

Proiectul Iconic Health urmeaza sa fie lansat oficial, iar femeia de afaceri vorbeste despre el si explica de ce nu se incadreaza in segmentul afacerilor din industria de lux.

In plus, aceasta contureaza legatura intre acest concept si dorinta sa de a nu iesi din lumea afacerilor niciodata.

"Viata e frumoasa daca e plina de proiecte, planuri, liste de "to do", intalniri cu oameni, proiectii de tot felul. Cred ca voi fi antreprenor pana mor. De aceea lucrez intens sa ma mentin sanatoasa: ca sa pot munci", declara Camelia Sucu, intr-un interviu acordat Business24.

Spuneti-ne mai multe despre conceptul Iconic Health. Este un loc in care clientii vin sa se relaxeze, sa bea un suc proaspat stors, sau este mai mult un cabinet de nutritie?

Iconic Health este un concept holistic de nutritie si ingrijire, un program de termen lung prin care imi doresc sa ofer solutii si servicii tuturor celor care vor sa traiasca sanatos.

Spun ca este holistic pentru ca el cuprinde o parte de nutritie (destul de elaborata, pe care am gandit-o in detaliu) si una de ingrijire corporala, pe care n-o ofer deocamdata direct, ci in parteneriat cu diferite clinici de infrumusetare.

Programul Iconic Health a pornit din bucataria de la Iconic, poate fi comandat la Iconic, insa el este exportabil, dincolo de locatie.

Programul cuprinde Iconic Juices, sucuri 100% naturale din legume si fructe, stoarse prin presare si nu prin centrifugare, ca sa pastreze intacte proprietatile nutritive, Iconic Food - mancare sanatoasa, preparata inteligent de nutritionist, cu aport caloric calculat si Iconic Detox (un program de nutritie controlata pentru o dieta de detoxifiere eficienta ajutata de terapii corporale complementare).

Este un program pe termen lung, cu optiuni complexe; nu sunt niste sucuri verzi sau un meniu detox punctual, ci niste solutii care pot schimba un program de viata. Imi doresc sa convertesc cat mai multa lume la obiceiuri sanatoase (alimentative de calitate, detox, sport, terapii corporale, nu neaparat sofisticate).

O viata sanatoasa nu este o corvoada sau un sistem de privatiuni, cum multi gandesc: este plina de satisfactii, bucuria de a avea grija de tine insuti, mai ales cand solutiile sunt placute, iar rezultatele sunt vizibile.

Poate fi Iconic incadrat intre afacerile dumneavoastra din industria de lux? Cum arata aceasta piata, in acest moment?

Iconic Health raspunde in primul rand unei nevoi din ce in ce mai des constientizata, care nu mai e din pacate demult un lux: nevoia unei vieti sanatoase, ca reactie la bolile de civilizatie la care suntem expusi in ritmul de viata stresant si alert pe care il avem.

N-as putea spune ca exista o piata in acest moment, insa din ce in ce mai multe solutii si initiative se strang in jurul nostru, semn ca incepem sa constientizam mai acut nevoia. Asta ma bucura, pentru ca orice business din acest domeniu educa piata, face ca nevoia sa devina mai clara, creeaza modele de urmat si consolideaza cererea.

Ce v-a inspirat pentru a crea acest concept? De unde a pornit ideea si cat timp a trecut pana ati pus-o in aplicare?

Sunt medic de formatie si inteleg nevoia de cultivare a sanatatii si felul fragil in care functioneaza mecanismele de echilibru din corpul nostru. Mai mult decat atat, practic de cand ma stiu o viata sanatoasa, n-am facut niciodata excese si nu mi-am batut joc de corpul meu, cum se spune. In ultimii ani, am devenit o clienta fidela a celor mai bune clinici de detox din lume, asa ca am vazut cum se face de la cei mai buni.

Un business de acest gen are nevoie de ceva timp pentru a fi pus pe picioare (lucrez de aproximativ un an la definitivarea conceptului) pentru ca trebuie multa atentie la retete, la dozaje, multa grija cu privire la felul in care prezinti si comunici, pentru ca o data cu lansarea unui business pe o nisa cresti si educi piata o data cu el.

O mare nevoie de educare exista pe partea care tine de terapiile complementare, in special hidrocolonoterapia, in jurul careia exista si mituri si tabuu-uri si multa lipsa de informatie. Hidrocolonoterapia este un complementar ideal si benefic in orice cura de detox, care aproape ca nu e completa fara el.

Multi fac greseala sa puna si semnul egal intre cura de detox si cura de slabire. Pierderea in greutate este una dintre consecintele detox-ului, dar nu este cea principala.

Eliminarea reziduurilor toxice din organism (cu multe alte consecinte pozitive pe termen lung) este principalul beneficiu, or asta se face si cu actiune mecanica la nivelul colonului, nu doar cu hrana preponderent lichida.

Poate fi considerat acest proiect o intoarcere a dumneavoastra la "prima dragoste", medicina?

Cu siguranta! E o vocatie neimplinita aceea de medic si daca acum nu fac ceva sa pun in practica si in folosul altora tot ceea ce stiu, atunci cand? Faptul ca sunt medic la baza ma ajuta sa am o intelegere corecta a ceea ce se intampla in corpul nostru si sa pot lucra eficient pe partea de nutritie. Viata sanatoasa si echilibrata porneste de la nutritie, care e cea mai importanta, insa nu se limiteaza la ea.

Echilibrul vietiii sanatoase tine de echilibrul tuturor metodelor pe care le practicam: sport, terapii, alimentatie, hidratare, chiar dezvoltare personala etc. E un mare risc al curelor de slabire, iar dietele tinute dupa ureche sunt o loterie, sau mai bine zis un bumerang periculos.

Daca imi doresc ceva de la acest program, imi doresc sa insuflu clientilor constiinta ca alimentatia sanatoasa nu este o chestiune de un sezon sau ca ar tine de nevoia punctuala de a slabi. Este o disciplina de viata, este un mod de a privi alimentatia si relatia zilnica cu corpul propriu pe termen lung, pentru toata viata.

Cat ati investit in acest proiect?

Programul Iconic Health este un proiect amplu care este pe cale sa prinda contur. Lansarea oficiala nu a fost facuta inca, aceste informatii sunt oarecum in premiera. Lucrez la ambalaje si la parteneriate. Retetele au fost definitivate demult si au creat deja dependenta.

Am clienti care revin, dintre oamenii de afaceri si nu numai. Tocmai incurajarile clientilor si rezultatele pe care le vad in ei imi dau motivatia sa continui si sa fac un business sustenabil pe termen lung.

Aveti specialisti care se ocupa de fiecare client in parte si ii recomanda o anumita cura de detoxifiere?

Programul a fost gandit impreuna cu sora mea, Cristina Mirica, medic, nutritionist si terapeut. Am un parteneriat cu clinica DelMar deocamdata, la care clientul merge mai intai pentru a se programa la nutritionist si pentru a primi sfaturi adecvate cu privire la cel tip de alimentatie sau program de detox i se potriveste (exista trei categorii de programe de detox in sine, pe care le-am gandit in functie de gradul de dificultate si de tipul de persoana care le tine - grad de activitate sociala, obiceiuri alimentare, greutate corporala, etc).

Nutritionistul este cel care il sfatuieste care este cura potrivita si care poate inclusiv personaliza regimul daca exista particularitati ale persoanei, cum ar fi intoleranta la unul sau altul dintre ingrediente.

Ce inseamna, mai exact, o cura de detoxifiere din perspectiva dumneavoastra? Ce le recomandati celor care vor sa se pastreze sanatosi?

Cura de detoxifiere pe care o propun este alcatuita din supe raw sau preparate termic, salate, si sucuri din legume si fructe. Este vorba despre 6 mese pe zi (4 sucuri, o supa si o salata, din doua in doua ore).

Mesele trebuie alternate cu hidratare (apa plata sau ceaiuri), cel putin o forma usoara de sport precum mersul pe jos cativa kilometri, aquagym sau inot si orice alte binevenite terapii corporale (masaj pentru drenaj limfatic, acupunctura, reflexoterapie, orice ajuta).

In timpul curei de detox sunt recomandate trei sedinte de hidrocolonoterapie pentru eliminarea toxinelor acumulate indelung la nivelul colonului si facilitarea unei absorbtii optime intestinale a substantelor nutritive. Cel mai important lucru insa, de care multa lume uita, este perioada de dupa detox. Cum revenim la regimul normal de alimentatie si cum definim "normal"?

Astfel ca de o importanta la fel de mare precum cura de detox in sine este regimul post detox care permite o trecere graduala, fara socuri a organismului de la hrana preponderent lichida la cea solida. De acest aspect multi uita si risca sa acumuleze inapoi kilogramele pierdute cu efort, sa se frustreze si sa considere detox-ul ineficient. Iconic Health are grija si de regimul post detox printr-o alimentatie variata, echilibrata, cu ingrediente de calitate. Pentru detalii de meniu se poate accesa www.iconichealth.ro

Daca ar fi sa va retrageti, la un moment dat, din lumea afacerilor, ce ati face cu tot timpul liber ramas? Cum ar arata relaxarea suprema pentru dumneavoastra?

Relaxarea suprema pentru mine este actiunea. Ma pot destinde pentru cateva zile la plaja, insa inactivitatea ma plictiseste pe termen lung. Nu-mi pot imagina o viata in care sa nu fac nimic, sau mai exact in care sa nu am planuri concrete care sa ma puna in miscare.

Viata e frumoasa daca e plina de proiecte, planuri, liste de "to do", intalniri cu oameni, proiectii de tot felul. Cred ca voi fi antreprenor pana mor. De aceea lucrez intens sa ma mentin sanatoasa: ca sa pot munci.

#Camelia Sucu Iconic Health, #detoxifiere Iconic Health, #afaceri Camelia Sucu , #Afaceri