WBS Romania cere actionarilor sa aprobe fuziunea de principiu cu Transilvania Capital

Marti, 09 Iunie 2009, ora 12:17
1030 citiri
WBS Romania cere actionarilor sa aprobe fuziunea de principiu cu Transilvania Capital

Conducerea WBS Romania propune actionarilor fuziunea de principiu cu Transilvania Capital, in conditiile in care actionarii Broker Cluj au respins anul trecut absorbtia acestei firme de brokeraj, potrivit convocatorului transmis de casa de brokeraj condusa de Cristian Sima.

Seful WBS Romania, Cristian Sima, a refuzat sa dea mai multe detalii despre fuziune.

"O sa dam un comunicat imediat cum o sa depunem cererea de fuziune la CNVM", a spus Sima.

Transilvania Capital este o casa de brokeraj de talie medie la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in conditiile in care de la inceputul anului a intermediat tranzactii de 18,98 milioane lei, ceea ce o plaseaza pe a 42-a pozitie in topul brokerilor.

In schimb, WBS Romania, firma care vrea sa absoarba Transilvania Capital, a rulat in 2009 pe BVB doar 5,77 milioane lei, fiind al 57-lea intermediar.

In septembrie anul trecut, actionarii Broker Cluj au respins propunerea conducerii de a prelua societatea de brokeraj Transilvania Capital, deoarece nu au fost de acord cu datele specificate in proiectul de fuziune.

Actionarii WBS au fost convocati in 9 iulie in cadrul adunarii generale, urmand sa mai discute si achizitionarea unui pachet de cel mult 1.650 de parti sociale emise de Hotnews.ro SRL si detinute de Cristian Sima pentru 100.000 euro.

Actionarii ar putea decide sa inceapa procesul de fuziune intre cele doua firme de brokeraj prin insarcinarea consiliului de administratie al WBS cu elaborarea proiectului de fuziune.

Transilvania Capital este controlata de mai multe persoane fizice, cele mai importante detineri, de cate 20%, fiind ale lui Alin Bogdan Ceuca, Lukacs Laszlo Csaba, Ilyes Janos.

World Brokerage Services Romania (WBS) a fost infiintata in 1997, la initiativa unui grup international de traderi activi pe pietele de capital est-europene.

Societatea de brokeraj este condusa de Cristian Sima, fost membru al consiliului de administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Cristian Sima este si principalul actionar al WBS, cu o detinere de 36,15% din capital, in timp ce WBS Holding Ltd are o participatie de 18,19%.

De asemenea, Lionello Codognotto si Georges Robert Madevat detin fiecare cate 14,33% din capitalul social, iar Robciuc Orest 10%. Printre actionarii se numara si Gruttadauria Angelo, cu o detinere de 6% din actiuni. 

#capital, # tranzactii, # actionari, # brokeraj , #stiri BVB