Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Volksbank Romania participa la sistemul RoClear al Depozitarului Central

Volksbank Romania participa la sistemul RoClear al Depozitarului Central

Volksbank Romania devine participant compensator la sistemul de compensare-decontare si registru RoClear pe care il administreaza Depozitarul Central, numarul institutiilor de credit autorizate urcand astfel la 18, a anuntat luni Depozitarul.

Pe langa cele 18 banci participante, la sistemul RoClear al Depozitarului sunt admise 64 de societati de servicii de investitii financiare (SSIF). Depozitarul Central al Bursei de Valori Bucuresti a decontat tranzactii in valoare de circa 2,7 miliarde lei in primele sase luni ale acestui an, in timp ce valoarea tranzactiilor decontate dupa compensare s-a cifrat la 694,2 milioane lei.

Totodata, Depozitarul a gestionat peste 158,9 miliarde de instrumente financiare, in primele sase luni, avand in evidenta peste 9,44 milioane de detinatori. Depozitarului estimeaza ca va obtine in 2009 un profit brut de 167.785 lei, de 19 ori mai mic decat cel obtinut in 2008, rezultat care va permite, totusi, indeplinirea obiectivelor stabilite in planul de afaceri pentru acest an.

In prezent, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) este actionarul majoritar al Depozitarului Central, cu o detinere de 51% din actiuni, iar printre actionarii mai mici se numara fondul de investitii RAEF, care controleaza 1,76% din titluri, cele cinci societati de investitii financiare (SIF) si mai multe banci precum BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, Bancpost si ATEbank.

Depozitarul Central are un capital social de 21,8 milioane lei, divizat in 217,97 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 0,10 lei. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1559 ori
Citeste mai multe despreactiuni bvb capital compensator tranzactii