Videanu: In ultimii 10 ani nu am facut tranzactii pe BVB sau Rasdaq

Joi, 17 Iunie 2010, ora 13:24
2154 citiri
Videanu: In ultimii 10 ani nu am facut tranzactii pe BVB sau Rasdaq

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anuntat joi ca va sesiza CNA in cazul informatiilor prezentate de catre Realitatea TV si Antena 3 privind o trnazactie bursiera pe care ar fi facut-o prin intermediul firmei Equity Invest, informeaza NewsIn.

"In ultimii 10 ani nici eu, nici vreun membru al familiei mele, nici o societate pe care o am nu a facut niciun fel de tranzactii pe Bursa de Valori Bucuresti, pe Rasdaq sau prin intermediul unui alt broker", a declarat Adriean Videanu, referitor la acest subiect.

In ceea ce priveste Equity Invest, Videanu a precizat ca aceasta a renuntat, cu doua saptamani inainte ca el sa devina ministru, din 11 decembrie 2008, la tranzactionarea in nume propriu la BVB, limitandu-se doar la tranzactii facut in numele clientilor.

"Legat de reaua credinta a celor care au prezentat acest subiect sta dovada faptul ca toate informatiile tranzactiei la care s-a facut referire sunt publice pentru ca in urma ei s-a facut o modificare semnificativa de actionariat unei companii 100% private. A fost o tranzactie de 4,5 milioane de euro de tip cross, in care vanzatorul cat si cumparatorul apartin aceleiasi societati de brokeraj, dar ignoranta unora face sa se faca aceste erori. Comisionul luat de Equity este de 8.000 de euro, iar Equity a atras in Romania investitii straine de portofoliu de 4,5 milioane de euro", a explicat ministrul Economiei in cadrul unei conferinte de presa desfasurate joi.

Videanu sustine ca este victima unei campanii deliberate de discreditare a sa in urma refuzului sau de a acorda publicitate prin intermediul companiilor nationale.

"Asta face parte din scenariul pentru care am sesizat CNA de discreditare a persoanei mele. Daca n-as fi luat decizia de a nu da publicitate prin companiile nationale poate ca n-as fi ajuns in situatia asta, dar imi mentin decizia. Vreau ca acest lucru sa fie public: companiile nationale nu vor da publicitate. Veste rea pentru multi", a conchis Videanu.

Presa a scris ca firma de brokeraj in care Videanu ar fi actionar, Equity Invest SA, a realizat in luna mai cele mai mari rulaje (volume de tranzactionare) la sectiunea RASDAQ a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), cumparand si vanzand actiuni in valoare de aproape 10.000.000 de euro.

Potrivit "Puterea", Videanu ar fi actionar cu 24%, iar ceilalti actionari ai firmei sunt vechii sai prieteni, impreuna cu care isi petrece concediile pe Coasta de Azur.

Sida Ionescu ar avea 24% din actiuni. Ea este mama lui Bogdan "Sida", celebru pentru relatia cu Elena Basescu.

Alte 24% ar mai avea Raul Doicescu, patronul Bog'Art, firma care a construit sau reabilitat mai multe obiective in timp ce Adriean Videanu era edilul Capitalei.

Restul de actiuni s-ar imparti intre Tiberiu Bica Postelnicu (24%) si Gabriel Gheorghe (4%).

#bvb, #equity, #invest, #rasdaq, #trazactii, #videanu , #stiri BVB