Valoarea BVB s-ar putea tripla in urmatorii 3-4 ani

Marti, 28 Iulie 2009, ora 12:12
1964 citiri
Valoarea BVB s-ar putea tripla in urmatorii 3-4 ani

Valoarea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) se va dubla sau tripla in urmatorii 3-4 ani, in conditiile in care piata de capital romaneasca este in acest moment una dintre cele mai subevaluate din lume, a declarat, marti, Mark Mobius, director pentru piete emergente la Franklin Templeton, citat de NewsIn.

"BVB e una dintre cele mai subevaluate piete bursiere din lume. Sper ca acest lucru se va schimba si ca in urmatorii ani lichiditatea va creste foarte mult si vor exista mult mai multe companii listate", a spus Mobius.

El a estimat ca valoarea pe bursa din Bucuresti se va dubla sau tripla in urmatorii ani, in conditiile in care vor creste atat cifrele de afaceri ale companiilor, cat si numarul societatilor listate.

"Vrem sa fim aici, sa beneficiem de aceasta crestere, in general noi investim pe termen lung, iar perioada medie de detinere a unui portofoliu pentru Franklin Templeton este de 5 ani", a adaugat reprezentantul Franklin Templeton.

Mark Mobius considera ca exista posibilitatea ca piata bursiera romaneasca sa depaseasca alte piete bursiere din regiune si a explicat ca, la nivel global, atat pietele bursiere, cat si economiile au atins punctul minim si vor incepe sa creasca.

In plus, el sustine ca pietele emergente isi vor reveni inaintea celor dezvoltate.

Franklin Templeton este castigatorul licitatiei pentru selectia administratorului Fondului Proprietatea, iar in prezent actionarii Fondului Proprietatea trebuie sa decida semnarea contractului si felul in care se va face administrarea.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate. Fondul are participatii la 88 de companii, cele mai multe din sectorul energetic. 

#bvb, #capital, #participatii, #portofoliu, #societati , #stiri BVB