Un director al Electrica vrea sa aduca modelul polonez pe BVB

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 15:40
1304 citiri
Un director al Electrica vrea sa aduca modelul polonez pe BVB

Primul candidat inscris in cursa pentru un loc in conducerea Bursei de la Bucuresti, Eugen Bradean, director in cadrul Electrica, isi propune sa aduca o serie de companii mari din economie la cota BVB, printr-o mai buna comunicare cu institutiile statului, informeaza NewsIn.

"Sunt trei lucuri pe care mi le-am propus in programul meu, avand ca unic scop ceea ce cred ca trebuia sa se intample de foarte mult timp pana acum, mai exact cresterea lichiditatii si implicit a atractivitatii Bursei", a declarat, pentru NewsIn, Eugen Bradean, diectorul de corporate affairs in cadrul Electrica, care si-a depus candidatura pentru un loc in consilul BVB in 27 ianuarie.

"De exemplu, daca s-ar lista pana la sfarsitul lui 2011 Fondul Proprietatea, BCR si inca 2-3 companii de stat, ar creste cu 1.000% volumele", apreciaza el.

In viziunea lui Bradean, dezvoltarea Bursei poate fi realizata prin atragerea unor companii de talie mare la cota Bursei, de genul Fondului Proprietatea, BCR, Electrica sau Romgaz, dar si a unui numar cat mai mare de firme din economie, precum si prin extinderea produselor si a serviciilor.

"Chiar daca piata nu este educata si nu ar utiliza tot felul de produse considerate exotice, Bursa trebuie sa aiba si acest rol de a educa", apreciaza Eugen Bradean, director de corporate affairs la Electrica.

Pe de alta parte, el sustine si fuziunea celor doua burse din piata romaneasca, Sibex si BVB, ceea ce ar crea o piata mult mai importanta.

In privinta listarii unor companii mari din domeniul energetic, Bradean crede ca sunt sanse mari ca acest lucru sa fie posibil, daca se gasesc persoane ambitioase care sa insiste si sa explice ministrilor de resort avantajele unei listari.

"Nu cred ca s-a facut acest lucru pana acum. Poate nu s-a dorit pe linie politica, dar nici nu s-a insistat foarte mult", spune directorul de la Electrica.

El explica ca prin listare, o companie de stat obtine niste bani, lucru care are si efect multiplicator in economie, "pentu ca tu cu banii atrasi de acea companie subcontractezi si faci anumite investitii".

Eugen Bradean, 30 de ani, este si actionar al Bursei de Valori Bucuresti, cu o participatie de 0,0371%.

Actionarii BVB isi vor alege in 19 februarie membrii din conducere, urmand sa decida in acelasi timp daca se vor reduce locurile din CA de la 9 la 7.

"Nu am deocamdata sustinerea unor societati de servicii de investitii financiare, dar sper sa ii conving ca am cunostintele, ambitia si anumite parghii pentru a realiza cel putin o parte din lucrurile pe care mi le-am propus. Mizez pe acest program, care este public, si care sper sa fie citit de cat mai multi actionari SSIF-uri, dar si de ceilalti 200 de actionari persoane fizice, care detin impreuna un procent important, iar daca acestia se implica si voteaza se poate schimba situatia", conchide Eugen Bradean.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#model polonez, # bvb, # companii, # listare, # Bradean, # conducere , #stiri BVB