Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UE planuieste actiuni legale privind nerespectarea legislatiei tranzactiilor bursiere

UE planuieste actiuni legale privind nerespectarea legislatiei tranzactiilor bursiere

Comisia Europeana va lansa actiuni legale impotriva statelor membre ale UE care nu au introdus in lege noile reglementari europene privind tranzactionarea transfrontaliera a actiunilor in cadrul Uniunii, relateaza Reuters.

"In cazul in care vor fi observate incalcari ale reglementarilor vom lansa proceduri legale in acest sens", a declarat sefa diviziei pietelor interne din cadrul Comisiei Europene, Nathalie de Basaldua, cu ocazia unei conferinte de presa tinuta la Londra.

Oficialul UE a declarat ca Charlie McCreevy, comisar european pentru piata interna, va scrie ministrilor de finante ai tarilor care nu au aplicat reglementarile europene incepand cu 31 ianuarie, prin introducerea directivei MiFID (Directiva privind Pietele de Instrumente Financiare).

Uniunea Europeana va schimba, din 1 noiembrie, reglementarile pietei financiare astfel incat noile reguli sa permita intermediarilor, caselor de brokeraj sau burselor de valori sa faca tranzactii in orice alt stat membru al UE, potrivit lui Henri Bergstrom, prim vicepresedinte al grupului financiar OMX, care detine si opereaza piete bursiere in tarile nordice.

Presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Septimiu Stoica, a declarat in ianuarie ca piata de capital romaneasca este pregatita sa aplice directiva europeana, insa nu cunoaste costurile de introducere.

MiFID inlocuieste Directiva serviciilor de investitii (Investments Services Directive), care a fost implementata in 1995 si tine cont de evolutia pietei financiare europene.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 692 ori