Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Turism Felix va construi un hotel de cinci stele, pana in 2009

Turism Felix va construi un hotel de cinci stele, pana in 2009

Compania hoteliera Turism Felix SA, va demara, din toamna, un proiect de circa 50 de milioane de lei, pentru constructia unui hotel de cinci stele, pentru care are deja o mare parte din bani si terenul aferent, a declarat Florian Serac, directorul general executiv al companiei.

"Este un proiect ambitios de pe urma caruia speram sa ne consolidam pozitia pe sectorul balneao-climateric, iar publicul tinta pe care mizam, pentru acest hotel, este format in proportie de circa 90% din turisti germani si austrieci", a mai spus Serac. Hotelul ar fi primul de aceasta categorie dintre cele aflate in portofoliul companiei, hoteluri care au doua si trei stele. "Avem un mare potential datorita proprietatilor superioare ale apelor din statiune, iar principalul lucru la care trebuie sa lucram, pentru a fi competitivi cu celelalte centre de renume din Europa, este infrastructura", a conchis Serac.

Turism Felix a obtinut in 2006 un profit in usoara crestere, de 7,4 milioane lei (2,12 milioane euro), in conditiile in care jumatate din hotelurile de trei stele au fost inchise pentru modernizari. Profitul brut al companiei a crescut cu 4,2%, fata de 2005 cand societatea a obtinut 7,09 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei a crescut in 2006 cu circa 13%, pana la aproape 40 de milioane lei, fata de anul precedent cand societatea a afisat o cifra de afaceri de 35,37 milioane lei.

Titlurile Turism Felix sunt tranzactionate de miercuri la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), la categoria a doua, sub simbolul TUFE, incepand de miercuri. Capitalul social al companiei este de 24,807 milioane lei.

SIF Transilvania este actionarul majoritar cu un pachet de 63,40% din titlurile societatii, urmat de SIF Oltenia cu 16,42%. Celelalte trei SIF-uri detin sub 5% fiecare din actiunile Turism Felix.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 849 ori