Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Trazactionarea la BVB a doua companii din grupul Rompetrol a fost suspendata

Trazactionarea la BVB a doua companii din grupul Rompetrol a fost suspendata
Tranzactionarea societatilor Rompetrol Rafinare Constanta si a Rompetrol Well Services Ploiesti fost suspendata de la Bursa de Valori Bucuresti conform articolului 25 din Regulamentul BVB nr. 4.In Regulament sunt prevazute opt situatii cand este initiata procedura de suspendare a tranzactionarii:
1. Se suspenda tranzactionarea in cazul in care societatea emitenta nu indeplineste cerintele de raportare cu privire la informarea periodica si continua. Tranzactionarea se reia dupa satisfacerea acestor cerinte.

2. Este convocata adunarea generala a actionarilor care are inscrisa pe ordinea de zi modificarea capitalului social, modificarea numarului de actiuni emise, repartizarea profitului sau alte puncte ce pot influenta semnificativ pretul actiunilor emitentului.

3. Se desfasoara adunarea generala a actionarilor unei societati emitente.

4. In cazul in care societatea emitenta respectiva nu si-a indeplinit obligatiile de natura financiara fata de BVB.

5. In sistemul HORIZON, in cazul in care variatia indicelui BET depaseste limitele impuse de BVB prin Procedura nr. 4.4 de monitorizarea si suspendare a activitatii de tranzactionare.

6. Din motive tehnice referitoare la functionarea sistemului de tranzactionare, sistemului de compensare-decontare-custodie-inregistrare, a sistemului de comunicatii, a echipamentelelor conectate la sistemele mentionate, precum si a altor echipamente detinute si utilizate de BVB.

7. In cazuri de forta majora, care ar putea periclita desfasurarea in conditii normale a tranzactionarii si a procesului de compensare-decontare si inregistrare.

8. In cazuri exceptionale, Directorul General al BVB poate decide anularea tuturor tranzactiilor efectuate intr-o sedinta de tranzactionare sau a unei parti din tranzactiile efectuate intr-o sedinta de tranzactionare.AMOS News - Agentie independenta de presa

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 665 ori