Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tradeville schimba peisajul la BVB: Actiuni nemtesti, direct de pe smartphone

Tradeville schimba peisajul la BVB: Actiuni nemtesti, direct de pe smartphone

Romanii vor putea tranzactiona actiunile Bayer, E.ON sau Deutsche Telecom inca de saptamana viitoare, potrivit directorului general al Tradeville, Mihaela Biciu.  Pentru ca la bursa viteza de reactie inseamna bani, Tradeville a pus la dispozitia investitorilor o platforma de tranzactionare ce poate fi accesata direct de pe smartphone.

Tradeville a adus spre listare pe sistemul alternativ de tranzactionare actiunile Bayer, E.ON si Deutsche Telecom. Ce urmareste Tradeville prin aceasta mutare?

Aceasta decizie, dublata de actiunea Tradeville ca market maker pe aceste trei companii, vizeaza sporirea ofertei investitionale pentru romani.

Vrem ca investitorii autohtoni sa aiba acces la companii de calibru, listate la nivel international. Cele trei sunt deja listate pe Bursa din Germania, sunt companii de renume, care pot reprezenta alternative viabile pentru investitorii romani.

Am vrut sa aducem aceste trei companii clientilor romani, in formula de tranzactionare pe care ei deja o cunosc, cea a Bursei de Valori Bucuresti.

Ce inseamna calitatea de market maker a Tradeville pentru acesti trei emitenti?

In general, market maker inseamna acel intermediar care prezinta in permanenta cotatii de cumparare si de vanzare, tine cotatii in piata, astfel incat orice ordin care este lansat de un investitor sa aiba contraparte, sa aiba posibilitatea de a fi executat.

Altfel spus, ca market maker, asiguram lichiditate pe aceste companii, nu lasam ca ordine care au preturi comparabile cu preturile la nivel international, preturi pe piata din Germania, sa ramana neexecutate pe bursa de la noi.

Cer clientii titluri listate pe cele mai importante burse internationale?

Clientii cer companii solide, in care sa aiba incredere, sa reprezinte alternative viabile de tranzactionare, dar si alte tipuri de instrumente financiare. Anterior listarii celor 3 companii, noi am efectuat un sondaj printre clientii nostri.

Avem 3.000 de clienti de retail activi dintr-un total de 6000 de clienti. Raspunsul lor ne-a determinat sa alegem aceste trei companii pentru listarea pe sistemul alternativ de tranzactionare. Foarte probabil nu ne vom opri aici.

Citeste interviul integral peziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1330 ori