Tradeville schimba peisajul la BVB: Actiuni nemtesti, direct de pe smartphone

Joi, 16 Iunie 2011, ora 23:09
1429 citiri
Tradeville schimba peisajul la BVB: Actiuni nemtesti, direct de pe smartphone

Romanii vor putea tranzactiona actiunile Bayer, E.ON sau Deutsche Telecom inca de saptamana viitoare, potrivit directorului general al Tradeville, Mihaela Biciu.  Pentru ca la bursa viteza de reactie inseamna bani, Tradeville a pus la dispozitia investitorilor o platforma de tranzactionare ce poate fi accesata direct de pe smartphone.

Tradeville a adus spre listare pe sistemul alternativ de tranzactionare actiunile Bayer, E.ON si Deutsche Telecom. Ce urmareste Tradeville prin aceasta mutare?

Aceasta decizie, dublata de actiunea Tradeville ca market maker pe aceste trei companii, vizeaza sporirea ofertei investitionale pentru romani.

Vrem ca investitorii autohtoni sa aiba acces la companii de calibru, listate la nivel international. Cele trei sunt deja listate pe Bursa din Germania, sunt companii de renume, care pot reprezenta alternative viabile pentru investitorii romani.

Am vrut sa aducem aceste trei companii clientilor romani, in formula de tranzactionare pe care ei deja o cunosc, cea a Bursei de Valori Bucuresti.

Ce inseamna calitatea de market maker a Tradeville pentru acesti trei emitenti?

In general, market maker inseamna acel intermediar care prezinta in permanenta cotatii de cumparare si de vanzare, tine cotatii in piata, astfel incat orice ordin care este lansat de un investitor sa aiba contraparte, sa aiba posibilitatea de a fi executat.

Altfel spus, ca market maker, asiguram lichiditate pe aceste companii, nu lasam ca ordine care au preturi comparabile cu preturile la nivel international, preturi pe piata din Germania, sa ramana neexecutate pe bursa de la noi.

Cer clientii titluri listate pe cele mai importante burse internationale?

Clientii cer companii solide, in care sa aiba incredere, sa reprezinte alternative viabile de tranzactionare, dar si alte tipuri de instrumente financiare. Anterior listarii celor 3 companii, noi am efectuat un sondaj printre clientii nostri.

Avem 3.000 de clienti de retail activi dintr-un total de 6000 de clienti. Raspunsul lor ne-a determinat sa alegem aceste trei companii pentru listarea pe sistemul alternativ de tranzactionare. Foarte probabil nu ne vom opri aici.

Citeste interviul integral pe ziare.com

Volumul tranzacțiilor imobiliare redus la jumătate în 2023 – TradeVille
Volumul tranzacțiilor imobiliare redus la jumătate în 2023 – TradeVille
Tendințe In Evoluția Activității Economice Pentru Următoarele 3 Luni In cadrul anchetei de conjunctura, aferenta lunii februarie 2024, managerii din industria prelucrătoare estimează,...
Cei 11 Granolas – TradeVille
Cei 11 Granolas – TradeVille
Piața Hotelieră Se Redresează Piața hotelieră din România s-a redresat în anul 2023, rata de ocupare hotelieră fiind de 66%, comparativ cu un procent de 61% aferent anului 2022. Totodată,...
#actiuni eon, #bayer, #bursa, #bursa de valori bucuresti, #eon, #investitori, #tradeville, #tranzactionare , #stiri BVB