Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Toate actiunile de pe Rasdaq se pot tranzactiona si in pietele deal

Toate actiunile de pe Rasdaq se pot tranzactiona si in pietele deal

Actiunile de pe piata Rasdaq pot fi tranzactionate de miercuri pe pietele deal (de negociere) ale Bursei de Valori Bucuresti (BVB), potrivit unei decizii a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), informeaza NewsIn.

Astfel, Comisia a stabilit ca un articol din codul BVB, care prevedea ca "pentru un simbol a carui limitare procentuala a pretului ordinelor este suspendata sau care nu are pret de referinta stabilit, piata Deal nu este disponibila pana la formarea pretului de referinta al acestuia", sa nu se aplice pietei Rasdaq.


Ca urmare, din 20 ianuarie, pietele deal sunt disponibile pentru toti emitentii de pe Rasdaq.


"Emitentii admisi la tranzactionare pe piata Rasdaq care au, conform reglementarilor in vigoare, tunel de pret de +/- 25% in piata principala vor avea, ca si pana acum, aceeasi limitare si in pietele de tip Deal; pentru restul emitentilor, pietele de tip Deal vor fi disponibile fara limitare a pretului in raport cu pretul de referinta", arata comunicatul transmis miercuri de BVB.


Bursa de Valori Bucurestipublica in ultima zi de tranzactionare a fiecarei luni lista societatilor admise la tranzactionare pe piata Rasdaq pentru care se aplica limitarea variatiei pretului de tranzactionare in raport cu pretul de referinta.


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1217 ori
Citeste mai multe despreactiuni rasdaq tranzactii