Toate actiunile de pe Rasdaq se pot tranzactiona si in pietele deal

Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 12:15
1466 citiri
Toate actiunile de pe Rasdaq se pot tranzactiona si in pietele deal

Actiunile de pe piata Rasdaq pot fi tranzactionate de miercuri pe pietele deal (de negociere) ale Bursei de Valori Bucuresti (BVB), potrivit unei decizii a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), informeaza NewsIn.

Astfel, Comisia a stabilit ca un articol din codul BVB, care prevedea ca "pentru un simbol a carui limitare procentuala a pretului ordinelor este suspendata sau care nu are pret de referinta stabilit, piata Deal nu este disponibila pana la formarea pretului de referinta al acestuia", sa nu se aplice pietei Rasdaq.

Ca urmare, din 20 ianuarie, pietele deal sunt disponibile pentru toti emitentii de pe Rasdaq.

"Emitentii admisi la tranzactionare pe piata Rasdaq care au, conform reglementarilor in vigoare, tunel de pret de +/- 25% in piata principala vor avea, ca si pana acum, aceeasi limitare si in pietele de tip Deal; pentru restul emitentilor, pietele de tip Deal vor fi disponibile fara limitare a pretului in raport cu pretul de referinta", arata comunicatul transmis miercuri de BVB.

Bursa de Valori Bucuresti publica in ultima zi de tranzactionare a fiecarei luni lista societatilor admise la tranzactionare pe piata Rasdaq pentru care se aplica limitarea variatiei pretului de tranzactionare in raport cu pretul de referinta.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, # rasdaq, # tranzactii , #stiri BVB