Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Titlurile de stat se listeaza in 2006

Titlurile de stat se listeaza in 2006
Titlurile de stat emise de Ministerul Finantelor se vor tranzactiona in scurt timp, la Bursa de Valori Bucuresti, cel mai probabil la inceputul anului 2006, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a reusit sa finalizeze reglementarile necesare listarii. CNVM a emis, pe 23 noiembrie 2005, prin Ordinul nr. 71, Regulamentul nr. 16 privind piata secundara a titlurilor de stat, organizata ca piata reglementata, ce va intra imediat in vigoare, prin publicare in Monitorul Oficial, in buletinul Oficial si pe site-ul institutiei de reglementare a pietei de capital (www.cnvmr.ro).A"Din punct de vedere al CNVM, cadrul legal pentru tranzactionarea titlurilor de stat pe piata secundara, la Bursa, este completA", ne-a declarat Ciprian Ene, purtator de cuvant al CNVM. Brokerii de la BVB cred ca A"s-a facut un pas important de catre CNVM, prin aprobarea acestui Regulament, si lucrurile se vor misca mult mai repede, pentru ca Bursa este pregatita, prin sistemul de tranzactionare ARENA, pentru intrarea titlurilor de stat pe o piata lichida, din 2006A".
BVB trebuie sa supuna aprobarii CNVM, in termen de 45 de zile de la intrarea in vigoare a Regulamentului, toate modificarile si completarile aduse Regulamentului nr. 15 si Procedurii nr. 15.1 privind decontarea tranzactiilor cu titluri de stat. Depozitarea si inregistrarea lor, respectiv compensarea si decontarea vor fi realizate de departamentul specializat al bursei, pana la infiintarea Depozitarului Central, potrivit prevederilor Legii nr. 297/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata in regulamentul aprobat de CNVM. Constituirea depozitarului central, cu respectarea conditiilor legale cerute de CNVM, a inregistrat intarzieri, potrivit unor surse din piata de capital, din cauza diferentelor intre sistemele de decontare ale BVB si cele ale Bancii Centrale, unde au loc deja tranzactii intre operatorii bancari autorizati.

Cristina Ciobanu

Averea

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 781 ori