Stere Farmache, reales presedinte al BVB

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 15:17
1769 citiri
Stere Farmache, reales presedinte al BVB

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) l-au reales pe Stere Farmache in functia de presedinte al Consiliului de Administratie, cu 57 % din voturi.

Pentru functia de presedinte al BVB au mai candidat Dan Paul, presedinte al Asociatiei Brokerilor si vicepresedinte BVB, Mircea Botta, membru in CA al Bursei si presedinte al firmei de brokeraj Romcapital, si Cristian Sima, presedintele societatii de brokeraj WBS Romania, informeaza Mediafax.

Sima a demisionat joi din functiile de membru al CA de la Sibex si Casa Romana de Compensatie, pentru a putea candida la functia de presedinte al BVB.

Paul a primit 21,64% din voturi, in timp ce Botta si Sima au avut 17,54% si respectiv 3,82% din optiunile actionarilor.

La al doilea mandat de presedinte, Farmache si-a anuntat ca obiectiv strategic consolidarea pietei de capital din Romania, astfel incat BVB sa devina un factor de atractie regionala.

Astfel, el sustine realizarea de parteneriate strategice cu Sibex, Bursa Romana de Marfuri si OPCOM.

"In perioda urmatoare BVB trebuie sa-si intensifice eforturile pentru a reusi sa convinga fondurile de pensii, societatile de asigurari, fondurile de investitii si bancile comerciale sa investeasca intr-o mai mare masura disponiblitatile financiare pe care le acumuleaza pe piata de capital din Romania.

lnvestitorii privati trebuie de asemenea incurajati prin toate mijloacele.

Listarea Fondului Proprietatea va trebui sprijinita consistent, dar BVB nu trebuie sa ignore sectorul privat al economiei romanesti, de unde pot fi convinse companii viabile sa utilizeze mecanismele pietei de capital pentru a-si asigura accesul in finantare", se arata in programul propus de Farmache.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
#bursa, #bvb, #sima, #stere farmache , #stiri BVB