Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Stere Farmache, reales presedinte al BVB

Stere Farmache, reales presedinte al BVB

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) l-au reales pe Stere Farmache in functia de presedinte al Consiliului de Administratie, cu 57 % din voturi.

Pentru functia de presedinte al BVB au mai candidat Dan Paul, presedinte al Asociatiei Brokerilor si vicepresedinte BVB, Mircea Botta, membru in CA al Bursei si presedinte al firmei de brokeraj Romcapital, si Cristian Sima, presedintele societatii de brokeraj WBS Romania, informeaza Mediafax.

Sima a demisionat joi din functiile de membru al CA de la Sibex si Casa Romana de Compensatie, pentru a putea candida la functia de presedinte al BVB.

Paul a primit 21,64% din voturi, in timp ce Botta si Sima au avut 17,54% si respectiv 3,82% din optiunile actionarilor.La al doilea mandat de presedinte, Farmache si-a anuntat ca obiectiv strategic consolidarea pietei de capital din Romania, astfel incat BVB sa devina un factor de atractie regionala.


Astfel, el sustine realizarea de parteneriate strategice cu Sibex, Bursa Romana de Marfuri si OPCOM.

"In perioda urmatoare BVB trebuie sa-si intensifice eforturile pentru a reusi sa convinga fondurile de pensii, societatile de asigurari, fondurile de investitii si bancile comerciale sa investeasca intr-o mai mare masura disponiblitatile financiare pe care le acumuleaza pe piata de capital din Romania.


lnvestitorii privati trebuie de asemenea incurajati prin toate mijloacele.


Listarea Fondului Proprietatea va trebui sprijinita consistent, dar BVB nu trebuie sa ignore sectorul privat al economiei romanesti, de unde pot fi convinse companii viabile sa utilizeze mecanismele pietei de capital pentru a-si asigura accesul in finantare", se arata in programul propus de Farmache.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1574 ori
Citeste mai multe desprebursa bvb sima stere farmache