Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Stere Farmache mai vrea un mandat la BVB

Stere Farmache mai vrea un mandat la BVB

Actualul presedinte al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Stere Farmache, va candida pentru un nou mandat la conducerea institutiei, intrand astfel in lupta pentru acest post cu actualul vicepresedinte al BVB, Dan Paul, si cu secretarul general Mircea Botta.

Bursa de la Bucuresti a primit pana la aceasta ora 29 de candidaturi pentru functia de administrator, printre ultimii inscrisi fiind presedintele Bursei Romane de Marfuri , Septimiu Stoica, actualul administrator al BVB Dana Mirela Ionescu si avocatul Alina Cobuz-Bagnaru.

Astfel, dintre actualii administratori se vor lupta pentru un nou mandat Adrian Manaila de la Elda Invest, Rares Nilas de la BT Securities, Octavian Molnar de la IFB Finwest, Sergiu Pop, care este actualul vicepresedinte al Bursei si presedinte al Depozitarului Central si Dana Mirela Ionescu, membru in actualul CA si presedinte director general al Raiffeisen Capital & Investment.


Pe de alta parte, Liviu Giugiumica, a declarat pentru NewsIn ca nu va candida pentru un nou mandat. Restul candidatilor au fost propusi de casele de brokeraj, de firme sau sau candideaza ca independenti, cum este cazul lui Mihai Chisu, broker in cadrul IFB Finwest.


De asemenea, Adrian Stefanescu candideaza pentru un loc in CA din functia de membru al comisiei de admitere la tranzactionare a BVB, fiind in acelasi timp si actionar al operatorului de piata. Pe de alta parte, Eugen Bradean, director in cadrul Electrica se va lupta pentru un fotoliu de administrator tot din calitatea de actionar al BVB.


In ceea ce priveste propunerile facute de casele de brokeraj, Equity Invest l-a nominalizat pe Andrei Cristian, manager in Compania de Asigurari Reasigurari Exim Romania, Active International l-a propus pe Andrei Siminel, director al NCH Advisors Romania.


Delta Valori Mobiliare a trimis candidatura lui Cosmin Gheorghiu, broker in cadrul firmei din 2005, in timp ce KD Capital Management a propus doua persoane la consiliul BVB: Alexandru Bogdan Garbu, coordonator pe sectorul de IMM-uri in cadrul Bank of Cyprus si Mergiani Costin, un fost director de sucursala in cadrul Volksbank Romania.


HB Invest l-a propus pe avocatul Radu Ghidermic, Vienna Investment Trust a nominalizat un fost consilier al presedintelui CSSPP si fost trader in cadrul Wood & Co., pe Valentin Ionescu, in timp ce Estinvest Focsani il propune pe directorul general Ovidiu Isac.


De asemenea, presedintele Confident Invest, Nicolae Ghergus, vizeaza un loc in consiliu, precum si presedintele Voltinvest Craiova, Popescu Cristinel Sandu. KBC Securities il sustine pe Mircea Solovastru, lector universitar in cadrul UMF Targu-Mures, iar din partea Transilvania Capital candideaza Liviu Tibichi.


Ionel Uleia, presedintele Prime Transaction, concureaza, de asemenea, pentru un loc in CA, iar din partea Broker Cluj va candida Ciprian Zah. Valerian Ionescu este propunerea BCR, in timp ce HTI Valori Mobiliare il sustine pe Daniel Tepes.


Totodata, un fost vicepresedinte al Asociatiei Brokerilor, Vergil Popescu, candideaza pentru consiliu din partea SCB Investment Banking. Printre ultimii inscrisi se numara si Lucian Isar, din partea EFG Eurobank Securities si Marius Plugaru din partea GM Invest. Isar este director executiv pe corporate banking in cadrul Bancpost, in timp ce Plugaru este fost director general al Fortius Finance. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1478 ori
Citeste mai multe desprebursa bvb stere farmache