Stagnare la BVB, in asteptarea votului privind motiunea de cenzura

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 11:05
955 citiri
Stagnare la BVB, in asteptarea votului privind motiunea de cenzura

Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de vineri in stagnare, intr-o piata in care investitorii asteapta votul din Parlament privind motiunea de cenzura, iar lichiditatea a fost salvata de actiunile SIF Transilvania (SIF3).

Dupa primele minute de tranzactionare, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in stagnare, iar titluile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,15% peste inchiderea de joi.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), avansa cu numai 0,11%. Actiunile SIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Oltenia (SIF5) sunt oprite de la tranzactionare pentru derularea AGA si informarea investitorilor cu privire la hotararile luate de actionari.

La ora 10:20, indicele extins al Bursei, BET-XT, era in stagnare. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Aproape jumatate din actiunile listate la BVB sunt oprite de la tranzactionare si vineri, pentru derularea AGA si pentru informarea investitorilor cu privire la deciziile actionarilor. Pe primele trei categorii ale BVB si la sectiunea "Internationale" sunt listate actiuni emise de 79 de companii.

In primele minute de tranzactionare de vineri au fost realizate transferuri cu titluri emise doar de 14 companii. Operatiunile au cumulat 2,3 milioane lei (545.000 de euro), valoare cu 28% mai redusa decat rulajul de la debutul sedintei precedente, de 3,2 milioane lei (746.000 euro).

Titlurile SIF Transilvania au fost cele mai lichide din piata, cu transferuri de 1,9 milioane lei, si au asigurat 88% din rulajul bursei. Cea mai recenta tranzactie cu actiunile SIF Transilvania a fost realizata la 0,74 lei, pret in crestere cu 1,79%.

Bursele europene au deschis vineri in scadere cu pana la 1,4%, influentate de retrogradarea ratingului Spaniei cu doua trepte de catre agentia de evaluare Standard & Poor's (S&P).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BVB sedinta vineri stagnare, #BVB motiune de cenzura , #stiri BVB