Siminel Andrei, noul secretar general al BVB

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 15:40
2451 citiri
Siminel Andrei, noul secretar general al BVB

Noul consiliu de administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) l-a ales marti ca secretar general pe Siminel Andrei, in timp ce Mircea Botta si Ciprian Zah au fost numiti vicepresedinti, potrivit unui comunicat transmis marti de operatorul de piata.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a avizat marti noul consiliu de administratie al BVB, ales de actionarii BVB in 19 februarie, al carui presedinte este Stere Farmache.

Pe langa Farmache, actionarii Bursei i-au ales ca administratori pe Octavian Molnar, directorul general adjunct al IFB Finwest, Lucian Isac, directorul general al Estinvest Focsani, Daniel Tepes de la HTI Valori Mobiliare, Siminel Andrei de la Active International, candidatul Broker Cluj, Ciprian Zah, Mircea Botta de la Romcapital Timisoara, Cosmin Gheorghiu, propus de firma de brokeraj Delta Valori Mobiliare si presedintele Prime Transaction, Ionel Uleia.

Siminel Andrei este seful operatiunilor din Romania ale companiei americane New Century Holdings (NCH), care administreaza mai multe fonduri de investitii, printre care si Broadhurst Investments.

In 2008, Andrei a devenit si actionarul majoritar al firmei de brokeraj Vanguard (actuala Tradeville), dupa ce a cumparat pachetul de 95% din actiuni prin intermediul Annaliesse Investments Limited.

La alegerile BVB din 19 februarie, Andrei a fost propus de intermediarul Active International, al carui actionar majoritar este NCH Investor Services Inc.

Vicepresedintii Bursei in noul mandat vor fi Ciprian Zah, care a fost propunerea Broker Cluj, si Mircea Botta, presedintele casei de brokeraj Romcapital Timisoara. Botta a fost secretarul general al Bursei in mandatul trecut.

De asemenea, Consiliul Bursei si-a desemnat reprezentantii in comisiile speciale. In cazul comisiei de admitere la tranzactionare, Lucian Isac va fi presedintele titular iar Ciprian Zah presedinte supleant.

La comisia de apel, Mircea Botta va fi presedinte titlular, iar Octavian Molnar presedinte supleant, in timp ce la comisia de regleementare si dezvoltare produse noi presedintele titular va fi Cosmin Gheorghiu, iar supleantul este Ionel Uleia.

Noul consiliu a solicitat executivului Bursei, in urma intalnirii pe care a avut-o marti, sa elaboreze un plan pentru selectionarea intermediarului si admiterea la tranzactionare a titlurilor proprii, plan care va fi discutat "cu maxima urgenta" de catre consiliu.

Totodata, conducerea BVB a mai aprobat forma finala a structurii viitorului sistem alternativ de tranzactionare, care va include o sectiune dedicata societatilor nelistate. Consiliul precizeaza ca urmeaza sa acomodeze in cel mai scurt timp din punct de vedere operational tranzactionarea acestor categorii de actiuni.

Resursele de energie în ianuarie 2024 – TradeVille
Resursele de energie în ianuarie 2024 – TradeVille
Resursele De Energie In Ianuarie 2024 In luna ianuarie 2024, resursele de energie primara au scazut cu 1.5%, totalizand 2,648.5 mii tone echivalent petrol (tep), in timp ce resursele de energie...
Performerii din ultima lună de la BVB – TradeVille
Performerii din ultima lună de la BVB – TradeVille
Top Performerii Din Ultima Luna De La BVB Top performerul de la BVB din indicele BET din ultimele 4 săptămâni a fost OMV Petrom, care a înregistrat o apreciere de 9% in contextul propunerii de...
#administratie, #andrei, #bursa, #bvb, #consiliu, #siminel , #stiri BVB