Sima propune fuzionarea BVB cu Sibex

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 13:26
1063 citiri
Sima propune fuzionarea BVB cu Sibex

Cristian Sima propune fuziunea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si a celei din Sibiu (Sibex), in cazul in care va fi ales presedinte al BVB, precizand ca si-a depus candidatura la insistentele mai multor colegi nemultumiti de evolutia Bursei din ultimii zece ani.

"As dori ca cele doua burse, de la Bucuresti si de la Sibiu, sa fuzioneze, iar organismul astfel rezultat sa nu fie nici "bursa lui Sima", nici a lui Farmache, nici a SSIF Broker, a lui Chelu sau "bursa SIF-urilor", potrivit programului pe care il va sustine Sima in fata actionarilor.

De asemenea, Sima vrea introducerea vanzarilor in lipsa (short-selling) si a derivatelor pe active suport cu livrare.

"As vrea ca in urmatorii patru ani Bursa de la Bucuresti sa devina o bursa atractiva pentru marile burse europene, dar si mai atractiva pentru a cumpara micile burse europene", se mai arata in programul lui Sima.

Presedintele WBS Romania, Cristian Sima, a declarat, pentru NewsIn, ca va candida pentru functia de presedinte al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce joi seara si-a dat demisia din consiliile de administratie ale Sibex si CRC, din cauza conflictului de interese care s-ar fi creat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
#bursa, #bvb, #cristian, #sibex, #sima , #stiri BVB