Sibex: discutii cu 15 firme pentru finantare prin listarea pe piata sibiana

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 17:07
1595 citiri
Sibex: discutii cu 15 firme pentru finantare prin listarea pe piata sibiana

Bursa din Sibiu (Sibex) este in discutii cu un numar de 15 companii, in vederea listarii acestora pe piata la vedere lansata in ianuarie de operatorul sibian, acestea fiind dornice de a atrage din piata de capital in medie 5-6 milioane euro, a spus joi directorul Sibex, Darius Cipariu, informeaza NewsIn.

"Am discutat cu 15 companii interesate de listarea la Sibex. Speram ca macar o treime dintre acestea sa se listeze in acest an. Majoritatea companiilor vor sa stranga din piata de capital 5-6 milioane de euro, iar una vrea 10 milioane de euro", a spus Cipariu.

Pe de alta parte, el a mentionat ca Sibex nu vrea sa atraga companii de pe Bursa de Valori Bucuresti, pentru ca acest lucru nu ar ajuta in niciun fel piata de capital romaneasca.

Cipariu nu a exclus ca pe viitor cele doua burse sa fuzioneze, dar deocamdata Sibex urmareste o consolidare a pietei.

Bursa din Sibiu a lansat in ianuarie piata la vedere (spot), operatorul fiind si primul emitent listat pe propria piata.

Printre companiile care si-au anuntat intentia de a intra la cota Sibex se numara producatorul de materiale de constructii AdePlast si Balanta Sibiu, care a propus actionarilor transferul actiunilor de pe Rasdaq pe piata sibiana.

#bvb, #capital, #fuziune, #listare, #piata, #sibex , #stiri BVB