Septimiu Stoica si Mirela Ionescu, in cursa pentru CA al BVB

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 21:52
2498 citiri
Septimiu Stoica si Mirela Ionescu, in cursa pentru CA al BVB

Presedintele Bursei Romane de Marfuri, Septimiu Stoica, actualul administrator al BVB Dana Mirela Ionescu si avocatul Alina Cobuz-Bagnaru sunt ultimii inscrisi in cursa pentru un loc in consiliul de administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Bursa de la Bucuresti a primit pana la aceasta ora 29 de candidaturi pentru functia de administrator, in timp ce Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, care are un loc garantat in noul consiliu, se va lupta cu Mircea Botta pentru sefia operatorului de piata.

Actualul presedinte, Stere Farmache, nu si-a depus candidatura, neputand fi contactat pana la aceasta ora.

Astfel, dintre actualii administratori se vor lupta pentru un nou mandat Adrian Manaila de la Elda Invest, Rares Nilas de la BT Securities, Octavian Molnar de la IFB Finwest, Sergiu Pop, care este actualul vicepresedinte al Bursei si presedinte al Depozitarului Central si Dana Mirela Ionescu, membru in actualul CA si presedinte director general al Raiffeisen Capital & Investment.

Pe de alta parte, Liviu Giugiumica, a declarat pentru NewsIn ca nu va candida pentru un nou mandat. Restul candidatilor au fost propusi de casele de brokeraj, de firme sau sau candideaza ca independenti, cum este cazul lui Mihai Chisu, broker in cadrul IFB Finwest.

De asemenea, Adrian Stefanescu candideaza pentru un loc in CA din functia de membru al comisiei de admitere la tranzactionare a BVB, fiind in acelasi timp si actionar al operatorului de piata. Pe de alta parte, Eugen Bradean, director in cadrul Electrica se va lupta pentru un fotoliu de administrator tot din calitatea de actionar al BVB.

In ceea ce priveste propunerile facute de casele de brokeraj, Equity Invest l-a nominalizat pe Andrei Cristian, manager in Compania de Asigurari Reasigurari Exim Romania, Active International l-a propus pe Andrei Siminel, director al NCH Advisors Romania.

Delta Valori Mobiliare a trimis candidatura lui Cosmin Gheorghiu, broker in cadrul firmei din 2005, in timp ce KD Capital Management a propus doua persoane la consiliul BVB: Alexandru Bogdan Garbu, coordonator pe sectorul de IMM-uri in cadrul Bank of Cyprus si Mergiani Costin, un fost director de sucursala in cadrul Volksbank Romania.

HB Invest l-a propus pe avocatul Radu Ghidermic, Vienna Investment Trust a nominalizat un fost consilier al presedintelui CSSPP si fost trader in cadrul Wood & Co., pe Valentin Ionescu, in timp ce Estinvest Focsani il propune pe directorul general Ovidiu Isac.

De asemenea, presedintele Confident Invest, Nicolae Ghergus, vizeaza un loc in consiliu, precum si presedintele Voltinvest Craiova, Popescu Cristinel Sandu. KBC Securities il sustine pe Mircea Solovastru, lector universitar in cadrul UMF Targu-Mures, iar din partea Transilvania Capital candideaza Liviu Tibichi.

Ionel Uleia, presedintele Prime Transaction, concureaza, de asemenea, pentru un loc in CA, iar din partea Broker Cluj va candida Ciprian Zah. Valerian Ionescu este propunerea BCR, in timp ce HTI Valori Mobiliare il sustine pe Daniel Tepes.

Totodata, un fost vicepresedinte al Asociatiei Brokerilor, Vergil Popescu, candideaza pentru consiliu din partea SCB Investment Banking. Printre ultimii inscrisi se numara si Lucian Isar, din partea EFG Eurobank Securities. Isar este director executiv pe corporate banking in cadrul Bancpost.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
#bursa, #bvb, #ionescu, #mirela, #septimiu, #stoica , #stiri BVB