Schimbari in managementul Sibex

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 15:25
1421 citiri
Schimbari in managementul Sibex

Directorul general si presedintele Consiliului de Administratie al Sibex, Teodor Ancuta, a declarat luni ca va ocupa in continuare, cu acordul actionarilor, functia de presedinte al Consiliului de Administratie, urmand ca Patrick Young sa fie director general al Sibex, precizeaza NewsIn.

"In mod normal avem pe ordinea de zi impartirea celor doua functii. Daca adunarea generala va imparti cele doua functii, alegerea domnului Patrick Young o va face Consiliul de Administratie. Acesta face numirea managerului general, CA incheie contractul de mandat cu dansul pe o perioada de timp si cu anumite tinte pe care trebuie sa le realizeze.

Eu cred ca in AGA se impune impartirea celor doua functii, cum este la BVB... Daca AGA imparte cele doua functii, atunci sigur eu voi ramane pe functia din CA, care este acum ales", a spus Teodor Ancuta.

De asemenea, acesta a precizat ca indiferent daca SIBEX va fuziona cu BVB, Patrick Young se va ocupa de dezvoltarea pietei derivatelor de la Sibiu.

"Am fost si sunt inca adeptul fuziunii cu Bursa de Valori Bucuresti si indiferent daca aceasta fuziune se va face sau nu se va face Patrick Young va ramane si va dezvolta la Sibiu derivatele asa cum am stabilit si in precedentele noastre discutii", a declarat Teodor Ancuta.

El a declarat ca Patrick Young va primi incepand cu anul viitor si o parte din profitul din exploatare realizat de Sibex, probabil in actiuni.

"Fuziunea de principiu va fi hotarata in adunarea de pe 29 aprilie. Eu zic ca in acest moment este probabil rezolvata aprobarea de catre Adunarea Generala a Actionarilor.

Ramane ca dupa aceea adunarile generale sa hotarasca paritati si aici cred ca vor fi ceva probleme. Actionarii de la Sibiu nu-si pot imagina ca Bursa de la Sibiu sa valoreze 12 milioane de euro, capitalizarea in momentul fuziunii", a spus Teodor Ancuta.

#schimbari, #management sibex, #teodor ancuta, #patrick young , #stiri BVB