Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rulajul Sibex, cu 58,5 % peste valoarea spot

Rulajul Sibex, cu 58,5 % peste valoarea spot
Pe piata Sibex, luna februarie a fost una in care atitudinea investitorilor fata de tranzactiile la termen a fost una pozitiva, situatie reflectata de nivelul ridicat de lichiditate al pietei. Raportat la intreaga luna, rulajul de pe bursa sibiana s-a ridicat la 367.714 contracte iar valoarea sa a ajuns la aproape 1,13 miliarde lei, media zilnica fiind de 53,8 milioane lei. In euro, valoarea echivalenta rulajului futures reprezinta 308,5 milioane (la un curs mediu ponderat de 3,6527 lei/euro).


Valoarea transferurilor exprimata in lei realizata in februarie 2008 pe piata sibiana la termen este in aceste conditii cu 58,5 % mai mare fata de valoarea cumulata rulata in piata BVB si Rasdaq unde totalul s-a ridicat la circa 711 milioane lei, cu 419 milioane lei mai putin fata de Sibex."Daca in ianuarie valoarea transferurilor Sibex a fost cu 22,5 % mai mare, luna februarie a adus o diferenta si mai consistenta in favoarea noastra, apropiindu-ne de 60 % si dovedind inca odata ca centrul de greutate al pietei autohtone de capital s-a mutat la Sibiu.Produsele Sibex, accesibile in orice conditii ale pietei fie ca este vorba de scaderi sau cresteri, sistemul de tranzactionare in marja si conditiile de siguranta oferite, au facut ca investitorii sa tranzactioneze constat pe o piata unde pot valorifica eficient nu numai perioadele cu trend ascendent cat si cele cu trend descendent" a declarat presedintele bursei sibiene, Teodor Ancuta.

 

Comparativ cu februarie 2007, lichiditatea din piata sibiana s-a mentinut, atat ca volum cat si ca valoare, aproximativ pe acelasi palier.In opinia presedintelui Sibex, "mentinerea unei lichiditati apropiate de cea din inceputul lui 2007 arata ca bursa din Sibiu a stiut sa gestioneze eficient conditiile dificile prin care a trecut piata de capital in debutul anului curent, lucru care demonstreaza o fidelizare a clientilor dar si patrunderea de noi investitori".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1085 ori