Rompetrol se vinde fara limita de pret

Marti, 10 Iulie 2007, ora 21:39
1012 citiri

Bursa de Valori Bucuresti a decis ca actiunile Rompetrol Well Services sa fie tranzactionate fara limita de pret in sedinta de miercuri, prima zi in care titlurile cumparate de investitori nu dau dreptul la participarea la majorarea de capital social a companiei aprobata in luna iunie.

La sfarsitul lunii iunie, actionarii companiei Rompetrol Well Services au aprobat majorarea capitalului social cu 4,6 milioane lei (1,4 milioane euro), din rezervele din 1999 si 2006. Data de inregistrare, prin care sunt identificati actionarii asupra carora se rasfrang efectele hotararilor adunarii generale, a fost stabilita pentru 13 iulie.

In sedinta de miercuri, actiunile companiei nu sunt incluse in cosul indicelui BET-C si nu se pot tranzactiona pe piata Deal, a schimburilor speciale.

Titlurile Rompetrol Well Services se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul PTR.

Majorarea este propusa a se efectua din rezervele constituite din profitul din 1999, in suma de 95.340 lei, si din profitul din 2006, in suma 4,54 milioane lei. Capitalul social se va majora cu 4,636 milioane lei, de la 9,27 milioane lei, pana la 13,91 milioane lei. Pentru majorare vor fi emise 46,365 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei, iar structura actionariatului va fi anuntata in data de 13 iulie.

Compania are un capital social de 9,27 milioane lei, divizat in 92,73 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar este The Rompetrol Group NV, care 51% din capitalul social al companiei. Fondul olandez de investitii MEI Roemenie & Bulgarije Fonds NV a intrat in actionariatul companiei Rompetrol Well Services (PTR), preluand 5,95% din capitalul social, potrivit raportarilor transmise in luna iunie catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Actiunile Rompetrol Well Services au incheiat sedinta de marti la cotatia de 2,44 lei pe actiune, ceea ce da o capitalizare de 226,261 milioane lei (72 milioane euro).

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...