Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reducerea impozitului pe profit, o "gura de aer" pentru piata de capital (Anca Dumitru, BVB)

Reducerea impozitului pe profit, o "gura de aer" pentru piata de capital (Anca Dumitru, BVB)

Reducerea impozitului pe profit pentru companiile listate la Bursa, dar si reducerea impozitului pentru veniturile obtinute din investitii ar incuraja piata de capital, informeaza NewsIn.

"O reducere a impozitului pentru companiile listate ar genera cativa factori ca o consecinta a listarii companiilor.

Astfel, companiile ar fi incurajate sa devina mai transparente, sa-si imbunatateasca calitatea managementului. Prin urmare, toata lumea ar avea de castigat.


Referitor la procente, trebuie facute niste calcule. O reducere de 1% - 1,5%, spre exemplu, ar fi un factor de incurajare a companiilor sa doreasca listarea.


In ceea ce priveste impozitul pentru veniturile obtinute din investitii pe piata de capital, noi recomandam revenirea la varianta anterioara in care impozitul era de 1% sau 16% in functie de perioada detinerii actiunilor respective", a mentionat Anca Dumitru. Potrivit acesteia, capitalizarea BVB in PIB era in 2007 de 17%, iar in 2010 era de 9%.


"Media europeana in 2007 era de 86%, in 2010 era de 62%, deci avem loc de crestere", a mai spus Dumitru.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1639 ori