RBS va fi market maker la BVB

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 11:25
1759 citiri
RBS va fi market maker la BVB

Divizia din Romania a Royal Bank of Scotland (RBS) va fi, din 28 aprilie, market maker pe contractele futures cu activ suport cursul de schimb euro/leu tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si va mentine o lichiditate de patru milioane de euro pentru cele patru scadente.

"RBS isi va incepe activitatea ca market-maker pe contractele futures cu activ suport cursul de schimb euro/leu la 28 aprilie", a declarat miercuri pentru Mediafax, Anca Dumitru, directorul general al BVB.

Banca este astfel primul formator de piata pentru derivatele pe cursul de schimb euro/leu de la Bursa de la Bucuresti, informeaza Mediafax.

In calitate de market-maker, RBS va mentine o lichiditate de patru milioane de euro pentru cele patru scadente, respectiv cate un milion de euro/scandenta.

Un contract futures are o marime de 1.000 de euro, iar RBS Romania la plasa in piata ordine atat de cumparare, cat si de vanzare, pe diferite paliere de pret. Banca va introduce ordine de minim 1.000 de contracte pentru fiecare scadenta.

La BVB sunt disponibile patru serii de contracte futures cu activ suport pe cursul de schimb euro/leu. Titlurile au scadenta trimestrial, respectiv in lunile iunie, septembrie si decembrie din acest an, precum si in luna martie 2010.

Banca tranzactioneaza in nume propriu la Bursa de la Bucuresti, de la 2 martie, iar pana la acea data transferurile au fost afectuate prin intermediul SSIF RBS Securities.

Activitatea firmei de brokeraj a fost integrata in RBS Bank Romania in luna martie.

RBS Romania a fost admisa ca participant pe piata derivatelor a BVB la inceputul lunii martie, cand banca a solicitat si calitatea de market-maker pentru derivatele pe cursul de schimb euro/leu.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#rbs, #bvb, #bursa, #banca, #derivate, #actiuni , #stiri BVB