RBS Romania, primul formator de piata pe derivatele euro/leu de la BVB

Marti, 24 Martie 2009, ora 11:00
1282 citiri
RBS Romania, primul formator de piata pe derivatele euro/leu de la BVB

RBS Romania va deveni primul formator de piata pe derivatele valutare EUR/RON de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce Consiliul Bursei a autorizat banca in aceasta calitate, a declarat pentru NewsIn Stere Farmache, presedintele BVB.

 

"Am aprobat tranzactionarea contractului euro/ron prin intermediul formatorilor de piata, acordand aceasta calitate bancii RBS Romania", a spus Farmache.

Totodata, conducerea Bursei a aprobat si modul de implementare a tranzactiilor over-the-counter (OTC), ele urmand sa fie utilizate numai de market-makerii de pe Bursa. Sistemul va fi supus dezbaterii actionarilor.

Tranzactiile Over-the-counter (OTC) sunt o modalitate de schimb a instrumentelor financiare (actiuni, obligatiuni, derivate) care se realizeaza direct intre doi participanti, fara intermedierea unei Burse.

De asemenea, Consiliul a admis la tranzactionare pe piata reglementata actiunile companiei de constructii COMCM Constanta, la categoria a II-a a BVB, precum si obligatiunile emise de primaria Alba.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#RBS, #formator, #piata, #derivate, #BVB , #stiri BVB